Ech, dopiero co dostałeś ochrzan za zadawanie podstawowych pytań, a Ty znowu
W dziale najczęstsze pytania są wątki z książkami i podręcznikami, wystarczy trochę poszukać.
Pozdro
Szukaj
Ech, dopiero co dostałeś ochrzan za zadawanie podstawowych pytań, a Ty znowu
W dziale najczęstsze pytania są wątki z książkami i podręcznikami, wystarczy trochę poszukać.
Pozdro
hehe, tak wyszło, obiecuje, że poczytam zanim zadam następne pytanie![]()
Skoro zaczynasz dopiero przygodę z fotografią, skoro masz już zakupiony sprzęt... to nie ma sensu się zastanawiać czy jest on dobry na początek, na koniec, czy w ogóle dobry, cz niedobry nigdy.
Trzeba go zabrać ze sobą na jeden, drugi i setny plener, trzeba robić zdjęcia. A odpowiedzi na pytania przyjdą same. Zoreitnujesz się w czym jeden aparat różni się od drugiego, to samo w temacie obiektywów.
Na początek zawzse najlepszą radą jest: Rób zdjęcia! I baw się przy tym dobrze, nie myśląc o sprzęcie za bardzo. Przynajmniej nie na raze.
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Jestem w podobnej sytuacji, także zakupiłem niedawno swoją pierwszą lustrzankę D60 z kitem, na tele planuję sigmę 70-300, aparat jest świetny.
Od tygodnia planuję wyjść w plener ale pogoda jest kiepska, ale ma się poprawić
A tak poza tematem, świetne forum, przypadkiem na nie trafiłem, i chyba zostanę.
Jasne, zostan na dluzej![]()
D80 + N18-55VR + N50 f/1.8 + SB-800 + nogi
Nie mam niestety pod ręką zdjęć na popracie mojej tezy - ale chodzi o to, że w taką pogodę również można zrobić fantastyzne zdjęcia
Żeby robić fotografię potrzeba światła. W zasadzie to wystarczy. No i materiału światłoczułego, żeby wspomniane światło utrwalić.
Udanych zdjęć!
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Skontaktuj się z nami