Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: D300 czy...

Domyślnie D300 czy...

witam! w okolicach zimy planuję wydać na sprzęt kwotę w okolicach 4tys zł i mam dylemat na co wydać te pieniądze...
    czy na D300 czy... nikkora 80-200/2.8 ?
    dodam że teraz mam D70 i sigme 10-20, zajmuję się (na razie amatorsko ale zaczynam o tym myśleć jako o przyszłości) fotoreportażem/dokumentem szerokopojętym
    moglibyście dobrzy ludzie doradzić, pomóc w wyborze ?

pozdrawiam

Domyślnie

To ja Ci pomogę jak umiem i mogę: na biednych je wydaj . Albo na żonę/kochankę/połowicę.
    Będzie pożytek z tego . Albo publiczny ( w pierwszym wypadku) , albo prywatny ( w drugim).
    Właściwie nie widzę logicznego uzasadnienia stawiania takiego pytania na forum publicznym.
    Nie żebym starał się być złośliwy. Po prostu moim zdaniem złe pytanie zadajesz.
    Jak masz pieniądze kup i jedno i drugie . Jak nie masz- nie kupuj niczego.
    Zrób to, co Ci sprawi większą frajdę.
    Nikt nie zdecyduje za Ciebie . Bo tak naprawdę stoisz przed dylematem na co wydać pieniądze.
    A żeby zakup był logicznie uzasadniony powinieneś wiedzieć co tak naprawdę jest Ci potrzebne.
    Skoro nie wiesz, to pewnie niczego nie potrzebujesz
    Zastanów się dobrze co da Ci każdy z tych hipotetycznych zakupów . Czy w ogóle coś ci da. Czy lepszy aparat cokolwiek zmieni.
    Czy ten który masz ma wady . I czy tych zwad pozbawiony jest ten, który chcesz kupić.
    Ni daj się specom od marketingu .
    Podobnie z obiektywem.Gdy naprawdę stanie się potrzebny , wtedy nie będziesz już miał wątpliwości .
    Co najwyżej w kwestii konkretnego modelu i ceny .
    I takich dylematów ewentualnie Ci życzę

Domyślnie

cóż... dzięki

Domyślnie

Jeśli myślisz o AFsie, bierz szkło

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu kupiłbym D300. Uważam że d300 + 10-20 + coś na co sobie nazbierasz to lepszy zestaw niż d70, sigma i 80-200.
    Ale to moje zdanie, więc nie wyjeżdżać tu, że szkło jest zawsze szkło, a body się starzeją... Mogłem dalej robić d50 i nakupować szkieł za 6kilo, a kupiłem d300 i robie 18-200 i jestem szczęśliwy.

Pozdrawiam
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Ja na Twoim miejscu kupiłbym D300. Uważam że d300 + 10-20 + coś na co sobie nazbierasz to lepszy zestaw niż d70, sigma i 80-200.
    Ale to moje zdanie, więc nie wyjeżdżać tu, że szkło jest zawsze szkło, a body się starzeją... Mogłem dalej robić d50 i nakupować szkieł za 6kilo, a kupiłem d300 i robie 18-200 i jestem szczęśliwy.

Pozdrawiam
    Szkło to podstawa a D70 to nadal dobry aparat.Tak tak da się nim robić zdjęcia
    Canon Power Shot SX200 IS

Domyślnie

ostatnio bawiłem się w studio d70 i d300 nawet nie będę mówił jakie to było porównanie...

Domyślnie

No to pochwal się rożnicami
    Canon Power Shot SX200 IS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojt@s!o Zobacz posta
    No to pochwal się rożnicami
    zdjęcia z d70 wywaliłem ale w pon. powtórzę.

Domyślnie

Kup jedno i drugie, ale używane.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów