Szukaj
Moja galeria www.mandecki-media.pl
sama koncepcja (elementy wychodzące poza kadr), choc moze nie odkrywcza, jeszcze sie nie przejadła, zatem akceptowalna.
Sam kadr tez bez jakiejs szczególnej ekstazy, ale tez bez zasadniczych błedów.
Problem jest z obróbka. Sama konwersja/desaturacja ? słaba. Mało kontrastowa, niewyrazista. Niebo - tragedia, szczególnie w kontrascie z ogromną, czarna ramą.
Sugestia - wez materiał żródłowy i zrob go tak, zeby forma nie przytłaczała treści.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Mi sie podoba Twoj pomysl na szyny wyjezdzajace z kadru, calkiem ciakawie to wyglada i nie sprawia wrazenia tandetnego efekciarstwa. Pozdr![]()
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
109 odwiedzin a z tego dwie odp (nie licząc moich) Bardzo proszę o opinie. Nie ma co się wstydzić - jestem początkujący i chce usłyszeć co o tym myślicie...
pierwsze (i oczywiście ostatnie) bardzo przechylone w lewo (CCW)
kolory na ostatnim bardzo fajne, pocztówkowe![]()
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
za galu44 rzeczywiscie 1 i ostatnie, oprocz fajnego efektu, wygląda tak, jakby most miał się zaraz przewrócić. proponuję wyprostować go trochę
FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
flickr
Podoba mi się to pierwsze (bez numeru) i nr 3, chociaż tu trochę za duże nasycenie kolorów. Efekt z szynami jest "efektowny", ale jako zwolennik bardziej klasycznej fotografii nie mogę go zaakceptować.
PS. Jeśli jednak potraktuję to bardziej ogólnie - jako pracę plastyczną, to ten efekt naprawdę mi się spodobał.
A mnie najlepiej leży 2, szare niebo jest dobrym tłem do tych wszystkich pozostałych kolorków. Następne w kolejności jest 1 lekko stylizowane na stare, byłoby jeszcze starsze gdyby nie ten supernowoczesny pociąg i elektryka, druty i słupy do dziabnięcia.
NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
# kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #
Dzięki za opinie i rady na pewno wrócę w to miejsce jak troszkę liście zmienią kolorki![]()
Skontaktuj się z nami