Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Most żelazny

Domyślnie Most żelazny

Dawno nic nie pokazywałem bo nie umiem osiągnąć zadowalającego mnie efektu (przez przeglądanie zdjęć na forum w każdym swoim zdjęciu widze coś nie tak : ) Proszę o szczerą ocenę tej pracy:

Ważna dla mnie będzie każda opinia - więc jeśli to czytasz to napisz coś

Domyślnie

sama koncepcja (elementy wychodzące poza kadr), choc moze nie odkrywcza, jeszcze sie nie przejadła, zatem akceptowalna.
    Sam kadr tez bez jakiejs szczególnej ekstazy, ale tez bez zasadniczych błedów.

Problem jest z obróbka. Sama konwersja/desaturacja ? słaba. Mało kontrastowa, niewyrazista. Niebo - tragedia, szczególnie w kontrascie z ogromną, czarna ramą.

Sugestia - wez materiał żródłowy i zrob go tak, zeby forma nie przytłaczała treści.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Długo czekać nie trzeba było. Trzy różne spojrzenia na ten sam most, trzy różne obróbki. Więc krytykujcie ale obiektywnie : )

1.

2.

3.

Będę bardzo wdzięczny za każdą opinie!

Domyślnie

Mi sie podoba Twoj pomysl na szyny wyjezdzajace z kadru, calkiem ciakawie to wyglada i nie sprawia wrazenia tandetnego efekciarstwa. Pozdr
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

109 odwiedzin a z tego dwie odp (nie licząc moich) Bardzo proszę o opinie. Nie ma co się wstydzić - jestem początkujący i chce usłyszeć co o tym myślicie...

Domyślnie

pierwsze (i oczywiście ostatnie) bardzo przechylone w lewo (CCW)

kolory na ostatnim bardzo fajne, pocztówkowe
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

za galu44 rzeczywiscie 1 i ostatnie, oprocz fajnego efektu, wygląda tak, jakby most miał się zaraz przewrócić. proponuję wyprostować go trochę
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

Podoba mi się to pierwsze (bez numeru) i nr 3, chociaż tu trochę za duże nasycenie kolorów. Efekt z szynami jest "efektowny", ale jako zwolennik bardziej klasycznej fotografii nie mogę go zaakceptować.
    PS. Jeśli jednak potraktuję to bardziej ogólnie - jako pracę plastyczną, to ten efekt naprawdę mi się spodobał .

Oszczędny w słowach Awatar nim
    Miasto
    Okolice stolicy

Domyślnie

A mnie najlepiej leży 2, szare niebo jest dobrym tłem do tych wszystkich pozostałych kolorków. Następne w kolejności jest 1 lekko stylizowane na stare, byłoby jeszcze starsze gdyby nie ten supernowoczesny pociąg i elektryka, druty i słupy do dziabnięcia.
    NIM zrobisz zdjęcie znajdź w NIM temat
    # kilka słoików # puszka # latarka na 4xR20 #

Domyślnie

Dzięki za opinie i rady na pewno wrócę w to miejsce jak troszkę liście zmienią kolorki

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów