Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Pale

Domyślnie Pale

z dedykacją dla Anchela (podoba mu się dziewiczy piasek, to niech ma)

większa wersja http://img380.imageshack.us/img380/6...c0917krmb8.jpg

Rozmowny Awatar mariusz_777
    Miasto
    Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

O mnie się bardzo podoba, jest pięknie
    Pozdrawiam
    Nikon D40

Domyślnie

Janusz!
    Jak zawsze profesjonalnie!!!

POZDRAWIAM!
    Darek

Domyślnie

Napiszę o obróbce - ogólnie ładna i miła dla oka kolorystycznie, ale jak dla mnie zbyt mocno ocierająca się o cyfrową sztuczność. Pale na pierwszym planie wyglądają jak doklejone, a te dalej w wodzie mają białą poświatę. Chmury są częściowo niebieskie, a częściowo czarno-białe, jakby lokalnie zdesaturowane. Na większej wersji wg. mnie mnie widać, że całość jest mocno przeostrzona i powyżej linii horyzontu są takie poziome kreski, które wyglądają jak rysy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Napiszę o obróbce - ogólnie ładna i miła dla oka kolorystycznie, ale jak dla mnie zbyt mocno ocierająca się o cyfrową sztuczność. Pale na pierwszym planie wyglądają jak doklejone, a te dalej w wodzie mają białą poświatę. Chmury są częściowo niebieskie, a częściowo czarno-białe, jakby lokalnie zdesaturowane. Na większej wersji wg. mnie mnie widać, że całość jest mocno przeostrzona i powyżej linii horyzontu są takie poziome kreski, które wyglądają jak rysy.

zgodzę sie co do chmur - przeoczenie pale sa autentyczne tak rysuje szkło i nie ma tutaj zadnej winy ze strony obróbki ,kontrast kompletnie niepodbijany fotka praktycznie nieostrzona - moze pewne detale zwaliły sie przy konwersji -fotka w pełnym wymiarze wyglada bdb. (fakt przeoczyłem w prawym rogu kolor chmur )

Domyślnie

Mam podobne skojarzenia jak pawel - pierwsza moja myśl była taka, że te pale wyglądają jakby były wyrenderowane w jakimś programie do 3D - to chyba "zasługa" tej maksymalnie maksymalnej ostrości - mimo, że obrazek ładny to jednak wolę harb Twoje bardziej "naturalne" prace.

Domyślnie

A dziękuję pięknie!
    Dziewiczy piasek eh... ;]

Domyślnie

Podoba sie.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

no fajnie ze forum jest własnie takie i dyscyplinuje (co bardziej popędliwych - ja zawsze za bardzo się spieszę ) wstawiam wersję "letko" poprawioną (chmury) z palmi i ich 3D utrzymuje swoja wersję ,tym bardziej że pamiętam iz fociłem je przy minimalnej odległości do motywu

Ps.mnie zawsze dziwi inna sprawa , np.mój kolega ma zwyczaj powiekszania fotki do niebotycznych rozmiarów i szukaniu w niej wad - tłumacze mu ze jezeli na ekranie 19-sto calowego monitora nie widzę drastycznych nioedociagniec a fotki z reguły drukujemy na papierze w rozmiarach (ja z reguły 20x30cm) i nie ma na nich zadnych widoczych niedociagnieć to po co - przecierz kompresja zepsuła juz nie jedna wklejaną na forum fotkę

2 wersja nr 2

Domyślnie

Widzisz Janusz za bardzo ostre szkło kupiłeś

Kolejna dobra praca, na Twoim wysokim poziomie.

pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów