z dedykacją dla Anchela (podoba mu się dziewiczy piasek, to niech ma)
większa wersja http://img380.imageshack.us/img380/6...c0917krmb8.jpg
Szukaj
z dedykacją dla Anchela (podoba mu się dziewiczy piasek, to niech ma)
większa wersja http://img380.imageshack.us/img380/6...c0917krmb8.jpg
O mnie się bardzo podoba, jest pięknie
Pozdrawiam
Nikon D40
Janusz!
Jak zawsze profesjonalnie!!!
POZDRAWIAM!
Darek
Napiszę o obróbce - ogólnie ładna i miła dla oka kolorystycznie, ale jak dla mnie zbyt mocno ocierająca się o cyfrową sztuczność. Pale na pierwszym planie wyglądają jak doklejone, a te dalej w wodzie mają białą poświatę. Chmury są częściowo niebieskie, a częściowo czarno-białe, jakby lokalnie zdesaturowane. Na większej wersji wg. mnie mnie widać, że całość jest mocno przeostrzona i powyżej linii horyzontu są takie poziome kreski, które wyglądają jak rysy.
zgodzę sie co do chmur - przeoczeniepale sa autentyczne tak rysuje szkło i nie ma tutaj zadnej winy ze strony obróbki ,kontrast kompletnie niepodbijany fotka praktycznie nieostrzona - moze pewne detale zwaliły sie przy konwersji -fotka w pełnym wymiarze wyglada bdb. (fakt przeoczyłem w prawym rogu kolor chmur )
Mam podobne skojarzenia jak pawel - pierwsza moja myśl była taka, że te pale wyglądają jakby były wyrenderowane w jakimś programie do 3D - to chyba "zasługa" tej maksymalnie maksymalnej ostrości - mimo, że obrazek ładny to jednak wolę harb Twoje bardziej "naturalne" prace.
A dziękuję pięknie!
Dziewiczy piasek eh... ;]
Podoba sie.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
no fajnie ze forum jest własnie takie i dyscyplinuje (co bardziej popędliwych - ja zawsze za bardzo się spieszę ) wstawiam wersję "letko" poprawioną (chmury) z palmi i ich 3D utrzymuje swoja wersję ,tym bardziej że pamiętam iz fociłem je przy minimalnej odległości do motywu
Ps.mnie zawsze dziwi inna sprawa , np.mój kolega ma zwyczaj powiekszania fotki do niebotycznych rozmiarów i szukaniu w niej wad - tłumacze mu ze jezeli na ekranie 19-sto calowego monitora nie widzę drastycznych nioedociagniec a fotki z reguły drukujemy na papierze w rozmiarach (ja z reguły 20x30cm) i nie ma na nich zadnych widoczych niedociagnieć to po co - przecierz kompresja zepsuła juz nie jedna wklejaną na forum fotkę
2 wersja nr 2
Widzisz Janusz za bardzo ostre szkło kupiłeś
Kolejna dobra praca, na Twoim wysokim poziomie.
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami