Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie SUNPAK PZ 5000 AF i D70s ?

Czy lampa Lampa SUNPAK PZ 5000 AF będzie poprawnie współpracować z lustrzanką cyfrową Nikon D70s ?
    MarcinWilk

Domyślnie

Nie jest to lampa dedykowana do cyfrowych korpusów więc nie będzie pracowała w TTL-u a jedynie w trybie manualnym
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Nie tylko w trybie manualnym , ale również w trybie preselekcji przysłony, działać będzie również automatyka tyrystorowa lampy.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Ja mówię o trybie manualnym lampy a nie aparatu - automatyka tyrystorowa zadziała ale to nie to samo co iTTl

Domyślnie

Z tego co pamietam, to calkiem dobrze sobie radzila ta lampa w trybie AA.
    Natomiast ttl niestety nie.
    Nie bardzo tez chodzil tryb 'slave', gdyz nikus wali ze dwa razy przy blysku z wbudowanego blyskacza i a Sunpak probuje nadazyc. Jak musi walic na maxa to niestety nie wyrabia.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Ale czy będzie chociaż ustawiać odpowiedni zoom i siłę błysku na automacie ?
    MarcinWilk

Domyślnie

Zoom nie,a błysk będzie ustawiał tylko za pomocą automatyki tyrystorowej - czyli w przybliżeniu przy czym do lampy będziesz musial wprowadzić parametry iso i przyslona jaka będzie ustawiona w obiektywie i na tej podstawie lampa ustawi przybliżoną siłę błysku i powinna podać (nie mam pewności czy tak jest) zakres odległości w jakich naświetlenie będzie właśniwe. Nie oczekuj jednak takiej dokladności w doborze siły błysku jak w TTL z analogami

Domyślnie

Właśnie tego się obawiałem.
    Do tej pory przy byłej już cyfrówce - Panasonic LumiX DMC Z20, musiałem wszystko ustawiać ręcznie, począwszy od ISO, siły błysku, zoom i przesłonę... i zanim to wszystko poustawiałem to... nie było co fotografować, dlatego lampa więcej przelażała w szafie niż była założona na aparat.
    Ponieważ właśnie zakupiłem D70s (jest w drodze) to myślałem, że chociaż to tego aparatu się przyda, wszak jest dedykowana do Nikona, jednak do analogów a nie cyfry i lipa...
    Będę musiał kupić jakiś inny "ogarek", a z tym się pożegnać...
    Nie chce może ktoś kupić ?
    MarcinWilk

Domyślnie

Kup SB600 staniały ostatnio.Ja mam i sobie chwalę

Domyślnie

Inni polecają Sigma 500 DG ST
    Co zrobię - jeszcze nie wiem, najpierw muszę sprzedać dotychczasowego Sunpaka.

Dzięki za porady !!!
    MarcinWilk

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów