Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 950

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Poza tym skończcie porównywać profesjonalnie nakręcony film z 5D wykonany na zlecenie Canona z hobbystycznie nakręconymi filmikami z D90. Marketingowo Nikon dał ciała, bo sam mógł taki filmik nakręcić (sorry - dać komuś do nakręcenia).
    Film nie byl krecony na zleceni canona. To byl wlasny projekt goscia ktory wyprosil mkII na weekend. Canon powiedzial gosciowi ze nie daja mu zadnego budzetu, ot body na 3 dni ale zastrzegli sobie ze jesli urodzi sie z tego cos sensownego to maja prawa wykorzystac to w kampani reklamowej. Gosc podobno nie mial dotad zadnego doswiadczenia w pracy z kamera, filmem itd... Jak widac canon mimo wielkiego halo z kreceniem filmow sam rowniez nie pofatygowal sie ze zrobieniem sensownego materialu, wyszlo spontanicznie i jak sie okazalo fachowo. U nikona takiego "chcacego" zabraklo.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Film nie byl krecony na zleceni canona. To byl wlasny projekt goscia ktory wyprosil mkII na weekend. Canon powiedzial gosciowi ze nie daja mu zadnego budzetu, ot body na 3 dni ale zastrzegli sobie ze jesli urodzi sie z tego cos sensownego to maja prawa wykorzystac to w kampani reklamowej. Gosc podobno nie mial dotad zadnego doswiadczenia w pracy z kamera, filmem itd... Jak widac canon mimo wielkiego halo z kreceniem filmow sam rowniez nie pofatygowal sie ze zrobieniem sensownego materialu, wyszlo spontanicznie i jak sie okazalo fachowo. U nikona takiego "chcacego" zabraklo.
    srali muchy będzie wiosna - a facet wziął za własną kasę wynajął śmigłowiec dla idei, nakręcił film i po prostu go im oddał za friko - kurde jak fajnie jest żyć w kapitaliźmie - Canon prezenty dostaje, ot wolontariat
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

O naiwności Najbardziej ujęło mnie, to "wyszło spontanicznie"
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    O naiwności Najbardziej ujęło mnie, to "wyszło spontanicznie"
    Przeciez nic nie wiesz, a plotkujesz...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Przeciez nic nie wiesz, a plotkujesz...
    Wiesz mój "ulubiony" kolego żyję wystarczająco długo, by trudniej mi było uwierzyć, że ktoś kogo nazwisko jest szyldem godził się na wykorzystanie w celach komercyjnych owoców swojej pracy za TRZY DNI ZABAWY APARATEM !!! Oczywiście każdy swój rozumek ma. Puchatek również

Zabawnie zabrzmiał ten fragment wypowiedzi naszego kolegi
    To byl wlasny projekt goscia ktory wyprosil mkII na weekend.
    Nie wiem skąd te rewelacje, ale są wyjątkowo zaskakujące. Facet z takim dorobkiem i autorytetem musi na kolanach błagać Canona, by mu dał się pobawić aparatem. Zgodził się na wykorzystanie swojego nazwiska w kampanii reklamowej Canona, a wszystko za weekend z 5D MkII

Ok... odpuszczam. Wiem czym takie dyskusje się kończą.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 14-10-2008 o 15:41
    cze.c4mel.project

Domyślnie

Facet z takim dorobkiem i autorytetem musi na kolanach błagać Canona, by mu dał się pobawić aparatem.
    Niekoniecznie na kolanach. Ja poczytasz co sam pisze, to dowiesz sie, ze ma kolegow pracujacych w Canonie.

Sam pracuje po duzych koncernach (co prawda w innej branzy ) i wiem ile mozna zalatwic nieformalnie przez znajomosci oraz ile sie robi roznych rzeczy prywatnie, zeby sie lepiej sprzedac.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    To teraz przyznac sie - kogo tak naprawde obchodzi czy zrobil to na zlecenie czy nie?
    Wlasnie sie dziwie jakie to ma znaczenie.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Wiesz mój "ulubiony" kolego żyję wystarczająco długo, by trudniej mi było uwierzyć, że ktoś kogo nazwisko jest szyldem godził się na wykorzystanie w celach komercyjnych owoców swojej pracy za TRZY DNI ZABAWY APARATEM !!! Oczywiście każdy swój rozumek ma. Puchatek również

Zabawnie zabrzmiał ten fragment wypowiedzi naszego kolegi

Nie wiem skąd te rewelacje, ale są wyjątkowo zaskakujące. Facet z takim dorobkiem i autorytetem musi na kolanach błagać Canona, by mu dał się pobawić aparatem. Zgodził się na wykorzystanie swojego nazwiska w kampanii reklamowej Canona, a wszystko za weekend z 5D MkII

Ok... odpuszczam. Wiem czym takie dyskusje się kończą.
    Bo ja wiem czy rewelacje. Facet sam pisal o tym na swoim blogu zanim udostepnil film. Osobiscie nie ma powodow aby mu nie wierzyc bo i po co mialby bzdury opwiadac? Tak jak koledzy wyzej napisali, po prostu mu sie chcialo. Mial mozliwosc wypozyczenia przedpremierowej puszki z innowacyjna technologia ( matryca FF z filmami HD), dostep praktycznie do wszystkich lensow canona, NY <- jedno z najlepszych plenerow na foto/video, mozliwosc bycia pierwszym na swiecie aby nakrecic sensowna zajawke ta zabawka.. nie wykorzystalbys takiej okazji? Ja owszem, nawet nie dla samej promocji siebie czy kasy, ale zeby wziac nowe cacko na prawdziwy poligon i zobaczyc co to potrafi .. ot po prostu wyzwanie. Dla kogos kto pracuje dla NYTimes, ma kupe znajomkow z branzy foto/video nie sadze aby bylo duzym problemem zalatwienie tego wszystkiego ( helikopter, sprzet, 5 ludziow, montaz ). A pieniadze ? jakie znaczenie ma dla niego kasa rzedy kilku tysiecy dol dla tej klasy fotografa? Bycie pierwszym .. bezcenne

A po co napisalem "sprostowanie" ktore rozpetalo burze w szklance wody? Po to zeby pokazac ze zadna z firm nie potrafi promowac wlasnych produktow niezaleznie czy nikon czy canon. Nic wiecej.
    pozdrawiam
    Mirek$

Domyślnie

Bo ja wiem czy rewelacje. Facet sam pisal o tym na swoim blogu zanim udostepnil film. Osobiscie nie ma powodow aby mu nie wierzyc bo i po co mialby bzdury opwiadac? Tak jak koledzy wyzej napisali, po prostu mu sie chcialo. Mial mozliwosc wypozyczenia przedpremierowej puszki z innowacyjna technologia ( matryca FF z filmami HD), dostep praktycznie do wszystkich lensow canona, NY <- jedno z najlepszych plenerow na foto/video, mozliwosc bycia pierwszym na swiecie aby nakrecic sensowna zajawke ta zabawka.. nie wykorzystalbys takiej okazji? Ja owszem, nawet nie dla samej promocji siebie czy kasy, ale zeby wziac nowe cacko na prawdziwy poligon i zobaczyc co to potrafi .. ot po prostu wyzwanie. Dla kogos kto pracuje dla NYTimes, ma kupe znajomkow z branzy foto/video nie sadze aby bylo duzym problemem zalatwienie tego wszystkiego ( helikopter, sprzet, 5 ludziow, montaz ). A pieniadze ? jakie znaczenie ma dla niego kasa rzedy kilku tysiecy dol dla tej klasy fotografa? Bycie pierwszym .. bezcenne
    Każdy wierzyć ma prawo w co tylko chce. Jeśli dla Ciebie, to co napisałeś jest wiarygodnym, to nie mam zamiaru przekonywać Cię, że świat jest bardziej szary i brzydki.

A po co napisalem "sprostowanie" ktore rozpetalo burze w szklance wody? Po to zeby pokazac ze zadna z firm nie potrafi promowac wlasnych produktow niezaleznie czy nikon czy canon. Nic wiecej.
    Nie potrafią promować swoich produktów? Niczego nie mogę zarzucić szczególnie "You can". Canon świetnie promuje swoje produkty. O niczym innym ostatnio nie dyskutujemy jak o filmie promującym 5D MkII.

Cytat Zamieszczone przez valoos Zobacz posta
    Sam się zastanawiam czy nie zrobić "skok w bok" i nabyć same body 5DMKII - za ok. 8tys. mogę mieć jakość...
    Chyba nie powinieneś zapominać, że na samym 5D MkII się nie skończy. Będziesz potrzebował obiektywów. Dobrych obiektywów

... którą oferują kamery powyżej 15-17tys. lub więcej.
    Poważnie? Kamera oferująca podobną jakość kosztuje kilkanaście tyś. PLN? Tylko? Możesz podać jakiś model takiej kamery?

Wielu ludzi/firm nie stać na zakup/wypożyczenie kamer 35mm, a do produkcji filmów reklamowych, spotów, itp. , a potrzebują naprawdę dobrej jakości surowego materiału wyjściowego.
    Jeśli dla firmy/osoby priorytetem jest film nie fotografia, to im 5D MkII przyda się IMO średnio. Tym bardziej jeśli jest prawdą, to co napisałeś o cenie za kamery oferujące podobną jakość.

Odbiorę sobie głos, bo stałem się mimo woli największym oponentem trybu movie mode, a tak nie jest. Mi się taka funkcja bardzo podobała pod warunkiem, że producent mojego aparatu nie zapomni przykładowo o mądrym (czyt. praktycznym) rozmieszczeniu punktów AF na matówce.
    Ostatnio edytowane przez c4mel ; 15-10-2008 o 18:25
    cze.c4mel.project

Domyślnie

c4mel

1. Na początek wystarczą nikkory i w zasadzie nie widzę powodu dlaczego nie miałoby się na nich skończyć.
    - można przez dandeliona mierzyć przez nie światło.
    - jak już wyżej wspomniałem autofokus w takich zastosowaniach to chyba tylko po to, żeby szybciej złapać płaszczyznę ostrości.

2. Nie czepiaj się tych 15-17tys. bo to tylko początek półki z kamerami, które nadają sie do czegoś więcej niż wesela :] , a ceny tych porównywalnych jakością obrazu do 5D MkII są o niebo wyżej.

3. Z tymi punktami AF na matówce to tylko jako aparat - patrz punkt 1.2

Zdaję sobie sprawę, że forum jest o fotografii i sprzęcie fotograficznym, ale dla mnie 5D MkII to głównie świetna alternatywa kamery i myślę, że mój pogląd będzie podzielało zapewne spora część przyszłych nabywców tego body.
    STROBIŚCI są zajebiści...

Uprawnienia umieszczania postów