Szkoda, że odniosłeś kilka fragmentów moich wypowiedzi do własnej osoby, co nie było upawnione i już Ci, to wyjaśniłem. Jeśli naprawdę poczułeś się obrażony zwrotem "baba z osobliwą wrażliwością", to przepraszam. Racz jednak dostrzec kontekst w którym użyłem tego określenia i fakt, że zwrot jest żartobliwy nie obraźliwy. Przynajmniej takie miałem intencje. Ciężko już coś napisać i kogoś nie obrazić. Jeśli użyjesz go w stosunku do mnie nie poczuję się dotknięty. Ja zwyczajnie nie popadam w przesadę. To, że ktoś jest moim adwersarzem i nie zgadza się z moimi poglądamim nie czyni go w moich oczach wrogiem. Mam widać sporo dystansu do siebie
Jacku dokładnie czytam posty, które są do mnie kierowane. Dyskusja przeszła jednak ewolucję od pytania "czy zasadnym jest nazywanie 5D MkII profesjonalną kamerą video?" do "czy agencje profesjonalnie zajmujące się komercyjną reklamą video wybiorą 5D MkII jako kamerę?". Jak zauważyłeś dyskusja była trudna, bo każdy pojęcie "profesjonalnie" zapewne rozumie inaczej. Dla mnie "profesjonalnie" oznacza zawodowo czyli czyniąc coś swoim zawodem dodatkowo wykonując, to na bardzo wysokim poziomie. Stwierdzenie, że trudno mi uznać firmę robiącą coś z doskoku od czasu do czasu za profesjonalną prawdopodobnie dotknęło kolegę. Dyskusja nie powinna zejść z aparatu.
Teraz w temacie. Czy movie mode w 5D MkII ma ograniczenia czasowe? Tzn. czy można kręcić, a jedynym ograniczeniem jest pojemność kary czy trzeba zapis dokonywać sekwencyjnie?
Szukaj

Skontaktuj się z nami