Close

Strona 65 z 95 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 950

Domyślnie

małżeństwo fotografów ślubnych Bebb, którzy testowali 5dmk2 (jest zdaje się w tym wątku link do ich opinii http://www.bebbblog.com/index.php?link=94&cat=7), piszą na amerykańskim forum ślubnym DWF PRO:

Just to quickly address the AF issue - we did notice an improvement, but as you all have said, we didn't have the camera for very long and didn't spend a ton of time testing that aspect of it.

In low light, the 50 1.2 focused more quickly than it does on the 5D. Normally it hunts a little bit, but not on the 5D MkII.

As for shutter lag - we didn't look at that at all. I have no idea if it has improved, but TBH, I've never seen it as an issue with our current 5Ds

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    podobno Digic IV nie obsługuje AF, do tego jest (i był) osobny układ. Digic obsługuje dane z matrycy, nie z AF.
    Digic IV obsługuje AFa w trybie liveview
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

bo wtedy AF jest z matrycy (kontrast), a nie z czujników AF (faza)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W 5D i w 5D mkII AF obsługuje 32 bit-owy procesor RISC. Jedyne co zmienili to algorytmy i być może to jakoś usprawni działanie AF. Tak czy tak Canon leci sobie w kulki dając kilkuletni AF do nowej puszki i temu się nie da zaprzeczyć.
    Pozdrawiam
    Marcin

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Tak czy inaczej do tego całego ględzenia dodam taki jeden cytacik jaki właśnie wpadł mi ostatnio w ucho:

"I don't think there's a camera on the market that is not easily capable of producing stunning, technically excellent images... in the hands of a capable, creative photographer. "... Rick Dunn, Oregon

Domyślnie

Można różnie gadać i psy na nowej piątce wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 8tys PLN>13tys PLN - kupując canona zostaje jeszcze w kieszeni na L-kę 24-70. Nigdy nie sądziłem, że to powiem, ale pomimo dużej ilości Nikkorów w mojej torbie, zdecyduję się na zmianę systemu. Osobiście uważam, że cena za D3, przy tym co proponuję rynek konkurencji jest zbyt wysoka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    Można różnie gadać i psy na nowej piątce wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 8tys PLN>13tys PLN
    Można różnie gadać i psy na starym D70s wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 900PLN > 8000 PLN. I jeszcze mi zostanie na używanego Noctiluxa!

Troszeczkę dziwne zestawienie wysunąłeś. Dlaczego topowa puszka Nikona ma kosztować mniej niż puszka Canona z linii "semi-pro"? Bo ma mniejszą matrycę?

Domyślnie

Napisał ikonay
    Można różnie gadać i psy na nowej piątce wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 8tys PLN>13tys PLN
    Cytat Zamieszczone przez whatsilenceknows Zobacz posta
    Można różnie gadać i psy na starym D70s wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 900PLN > 8000 PLN. I jeszcze mi zostanie na używanego Noctiluxa!

Troszeczkę dziwne zestawienie wysunąłeś. Dlaczego topowa puszka Nikona ma kosztować mniej niż puszka Canona z linii "semi-pro"? Bo ma mniejszą matrycę?
    Czy wy macie kłopoty z matematyką ? 8 tys < 13 tys; 900 < 8000.
    Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać Rozpisujecie się o najnowszych mikroprocesorach, a z prostym znakiem większości macie problemy?

Domyślnie

Chyba chodziło o to, że 8 tys PLN lepsze niż (>) 13 tys PLN, podobnie jak 900PLN lepsze od (>) 8000PLN. Przynajmniej ja tak to zrozumiałem
    D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    Można różnie gadać i psy na nowej piątce wieszać, ale dla mnie jest to prosta kalkulacja - 8tys PLN>13tys PLN - kupując canona zostaje jeszcze w kieszeni na L-kę 24-70. Nigdy nie sądziłem, że to powiem, ale pomimo dużej ilości Nikkorów w mojej torbie, zdecyduję się na zmianę systemu. Osobiście uważam, że cena za D3, przy tym co proponuję rynek konkurencji jest zbyt wysoka...
    Nie bardzo chyba łapię twoją kalkulację... możę to przez to że zawsze mnie uczyli żę 8tyś < niż13tyś...
    Poza tym,nie rozumiem dlaczego porównujesz cenę d3 do 5dmk2 a d700 ? Choć ani d3 ani d700 nie nadają się specjalnie do porównywania z 5dmk2 i na odwrót...
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Strona 65 z 95 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów