Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 950

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

podobno Digic IV nie obsługuje AF, do tego jest (i był) osobny układ. Digic obsługuje dane z matrycy, nie z AF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    podobno Digic IV nie obsługuje AF, do tego jest (i był) osobny układ. Digic obsługuje dane z matrycy, nie z AF.
    tez mi sie tak wydawalo... albo marketing triumfuje nad prawda i zdrowym rozsadkiem
    (czyt. Westfall wciska kit) albo cos sie zmienilo

Domyślnie

małżeństwo fotografów ślubnych Bebb, którzy testowali 5dmk2 (jest zdaje się w tym wątku link do ich opinii http://www.bebbblog.com/index.php?link=94&cat=7), piszą na amerykańskim forum ślubnym DWF PRO:

Just to quickly address the AF issue - we did notice an improvement, but as you all have said, we didn't have the camera for very long and didn't spend a ton of time testing that aspect of it.

In low light, the 50 1.2 focused more quickly than it does on the 5D. Normally it hunts a little bit, but not on the 5D MkII.

As for shutter lag - we didn't look at that at all. I have no idea if it has improved, but TBH, I've never seen it as an issue with our current 5Ds

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Digic IV obsługuje AFa w trybie liveview
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

bo wtedy AF jest z matrycy (kontrast), a nie z czujników AF (faza)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów