Cytat Zamieszczone przez whatsilenceknows Zobacz posta
...w tym wszystkim też o pewien konserwatyzm chodzi. I nie ma co się oburzać, że nie każdy skacze pod sufit na myśl o takim rozwoju narzędzi fotograficznych.
Z innego wątku wiesz poniekąd, że jestem raczej konserwatystą i tradycjonalistą. Idąc powyższym tropem dalej możnaby powiedzieć, że narzędzia fotograficzne skończyły się gdzieś na przełomie 20 i 21 wieku. Obecne wytwory starzeją się moralnie w przeciągu dwóch lat, a maksimum po czterech - pięciu lądują jako niechciane graty na aukcjach za grosze...
Tryb video, jeśliby się zastanowić, wcale nie upada tak daleko od trybów tematycznych (wiem, że trochę naciągam )
Ja się nie oburzam, mnie tam ten tryb ani ziębi ani grzeje tak samo jak obecność kółka z trybami tematycznymi nie czyni 5D gorszym od D700 (czy też przeznaczonym dla mniej zaawansowanej grupy użytkowników, co mogłyby te tryby sugerować* ). Powtórzę raz jeszcze - tryb video w niczym nie ogranicza wspaniałych parametrów tej lustrzanki i nadal jest to w pełni funkcjonalny, w pełni wartościowy aparat fotograficzny.
Ufff...