Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

zacznij od książek. Też mam d80 dopiero od 3 miesięcy i zaczynam przygodę z fotografią. Jako pierwszą rzecz kupiłem filtr polaryzacyjny, jako że lubię robić foty w plenerze. Potem był filtr połówkowy i szary. Statyw już miałem i też się przydaje. Na razie wystarcza mi sigma 18 - 200 ze stabilizacją, ale przydałoby się coś więcej. Może konwerter? Z czasem pewnie będę potrzebował też lampę. No i na dniach myślę o capture NX2, bo 30-dniowy testowy już się skończył. Ale z tego wszystkiego najważniejsza jest wiedza

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Babimost, Lubuskie

Domyślnie

co jeszcze do d80? fotografa, żeby zdjęcia robił
    D80 | D40x | 18-135 f/3.5-5.6 | 50 f/1.8 | Lowepro Flipside 300 | Lowepro | filterki..

Domyślnie

Zbigniew - piekne zdjecia!

sorki za OT
    Pozdrawiam A.

Domyślnie

Książek nie kupuj bo szkoda kasy- są dostępne w pdf lub doc w necie (wystarczy poszukać),
    O! ... ojej... a się głupio zapytam, czy to nie nakłanianie do przestępstwa ?
    ...uuu

Pozdrawiam
    Mati

[...] nieaktualne, przepraszam :/
    Ostatnio edytowane przez matyjasz ; 22-09-2008 o 02:34

Domyślnie

mi się wydaje, że brakuje ci tylko wiedzy a tego niestety nie da się tak po prostu kupić jak aparat czy obiektyw
    D7100|S17-50F2.8|S70-210 APO|YN-560EX

Domyślnie

Temat zamknięty ale jeszcze od sercabrs: zbieraj na lampę (koniecznie z dyfuzorem)- to podstawa, nawet jak będziesz miał szkło 1.4 lub 1.8 trzeba będzie doświetlić obiekt i/lub tło. Co do polara, będzie Ci potrzebny przede wszystkim przy zdjęciach krajobrazowych tylko uważaj, na ultraszerokim kącie 10/12 mm będą niespodzianki z niebem. Kup filtr neutralny lub UV- to podstawa dla ochrony soczewki. Zresztą, prędzej czy później zmienisz swój 18-55 VR na pięćdziesiątke lub inny o tej średnicy więc filtr Ci zostanie (nie kupuj taniochy, bierz pro1digital lub ekwiwalent). Ponadto: statyw (który utrzyma min. 4 kg) i torba/plecak na Twoje skarby!
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów