Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Ja podbiję i dołaczę się do pytania.
    Czy jest ta sigma II cos warta, czy lepiej się pomeczyć, poczekac i dołozyć do nikkora.
    Jak ma sie ona w stosunku do tamrona. Nie bedę ukrywać, że zależy mi na rakiecie AF i małej liczbie błędów, natomiast troche mnie przeraża abberacja na 2.8 przy 200mm w sytuacji jakbym potrzebował. Fakt, że rzadko mnie się zdarza robić zdjęcia w słabym świetle ale jednak się zdarza. Nie jestem z koleii jakiś mega pro.
    W moim wypadku główne przeznaczenie to sport motorowy, rzadziej ludzie i jakaś natura, choć chetnie bym się pobawił w jakieś macro (chociażby dla zabawy) z pierścieniami

Domyślnie

Miałem to szkło i sprzedałem, szkło ok, 2.8 słabo, celność AF słabo - od f4 już ostro. Napewno jest to tansza alternatywa, ale jak do sportu to zdecydowanie bym nie brał. Ja kupuję N70-200 VR.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez st4t1c Zobacz posta
    Nie bedę ukrywać, że zależy mi na rakiecie AF i małej liczbie błędów...
    Z Tamronem to na pewno tak szybkko nie odlecisz a z tą celnością to spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni twierdzą, że częściej myli się T, drudzy - że jednak S. A może trzeba trafić na dobry egzemplarz Tamrona? Natomiast więcej ludzi chwaliło ostrość T na pełnej dziurze, niektórzy określają ją nawet jako nokautującą Sigmę Tak więc ogólnie wybór niełatwy.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

to chyba jednak dozbieram do 100-300 :] 4 trochę ciemno ale chyba będą to lepiej przeznaczone pieniądze

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów