Nadal się uczę.........
i tak długo jeszcze będzie, więc poproszę o uwagi.
Szukaj
Nadal się uczę.........
i tak długo jeszcze będzie, więc poproszę o uwagi.
kasoto
Chyba bym o parę tonów wzmocnił kontrast i nasycił czernie.Fajna atmosferyczność zdjęcia chyba by się dzięki temu uwydatniła.
przedewszystkim tak jakby lekkie mydełko. nie wiem, chyba niewyostrzone jest. I te kontrasty takie zgaszone jakies
Put some fun between your legs
-ride a horse
a mi sie wydaje ze troche za duzi drogi widac a ciutke za malo niebaale ja sie nie znam
Już niedługo wracam do starego CRT , ale jak na razie musi byc "laps" stąd też pewnie mydło i inne takie![]()
kasoto
klimacik fajny, ale byłby fajniejszy wczesnym rankiem, bez tych pojazdów i tylu osób...
Po pierwsze mydło, po drugie to kompletny brak czerni, po trzecie to 2/3 zdjęcia jest wyjarane - calutkie niebo (!) i większość bruku, po czwarte - co prezentuje to zdjęcie? Wyjarane niebo, kostke brukową czy przypadkową pare ludzi w środku kadru?
Jak dla mnie zdjęcie kompletnie bez pomysłu - przypadkowe.
Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski
za ostro panie piszecie, za ostro...
kadr dobry, ale że tak powiem horyzontalnie, bo wertykalnie za dużo bruku, za mało nieba...
lub za dużo nieba, za mało bruku. trzeba by się na jakaś koncepcję zdecydować.
kontrast jesli jest tu zamierzony, to choć ma w sobie jakiś klimat, raczej zdjęciu nie pomaga...
ale nie jest to przypadkowy pstryk. może niezbyt udany, ale nieudanie wykoncypowany...
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Jeśli można to ja tylko małą popraweczkę pozwoliłem sobie zrobić, ale jak autor ma coś przeciw temu to prośba do Moderatora o skasowanie tego posta.
To nie jest apsolutnie żaden szczyt umiejetności, ja tylko dodalem trochę kontrastu, zmniejszylem jasność i lekko wyostrzylem - to absolutna podstawa, są na tym forum magicy którzy potrafią czynić cuda(jak nasz Premier)
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Autor nie ma nic przeciw poprawce.Autor też nie ma nic przeciw krytyce - ale formie jej już może mieć.
Za poprawkę i wszystkie uwagi - dzięki
Za krytykę również![]()
kasoto
Skontaktuj się z nami