Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie jak wyzwolic lampe

Witam, czy ktos moze pomoc mi w problemie?? Chce wyzwolic bezprzewodowo blysk lampy nikon sb600 za pomoca aparatu nikon d60, chodzi o to zeby lampa byla wolnostojaca na statywie, jak to wszystko podlaczyc?? Prosze o pomoc

Domyślnie

już miałeś podobny temat ale z jakimś radyjkowym ustrojstwem
    poczytaj tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=50632

i tu http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=41936

bo bezprzewodowo to pozostaje zmienić body na d70 lub wyżej
    można jeszcze na manualu pojechać i fotocele pozakładać ale nie wiem na ile jesteś zaawansowany
    Ostatnio edytowane przez jacek.gold ; 15-09-2008 o 15:37

Domyślnie

tak mialem podobny post ale nie wniosl on nic do mojego problemu wiec postanowilem napisac jeszcze raz, moze teraz znajdzie sie ktos kto bedzie potrafil mi pomoc, chodzi mi o bezprzewodowe wyzwolenie blysku nie o kabel ale mimo wszystko dziekuje

Domyślnie

a czego zabraklo w moich odpowiedziach w poprzednim watku?

Domyślnie

Odpalanie bez kabla w D40/50/60 tylko za pomocą radia / fotoceli, ale bez TTL. Przejrzyj temat Strobing - informacje techniczne, jest tam sporo porad
    Pozdrawiam
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

A co sadzicie o takim czyms jak Nikon SU-800?? Czy to zadziala z moim aparatem czyli nikonem d60 i lampa sb600??

Domyślnie

"R" niczego nie zabraklo tylko nadal problem nie jest rozwiazany dlatego nadal szukam rozwiazania

Domyślnie

zadziała ale pomysł bez sensu
    lepiej kupić używaną sb-800 bo nie wyjdzie dużo drożej a masz wtedy 2 źródła światła

Domyślnie

jesli masz tyle kasy to zadziała - pytanie po co. poczytaj trochę tematów które koledzy zasugerowali i skończy się na 100 plz a nie 800
    D700 N 24-70/2.8; 85/1.4; N 70-300 VR, SB-800, SB-600,
    flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotografikrakow Zobacz posta
    A co sadzicie o takim czyms jak Nikon SU-800?? Czy to zadziala z moim aparatem czyli nikonem d60 i lampa sb600??
    Zadziała, ale za tą cene lepiej kupić SB-800 (moze ciut dołożyć) która spełni tą samą rolę, a ponadto (tu nic odkkrywczego ) jest lampą
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów