Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Domyślnie

dobra w takim razie wycofuję wszytkie swoje wypowiedzi na temat tego obiektywu bo widzę, że nie ma to najmniejszego sensu, zaczyna się czepianie szczegółów, chwytanie za słowa, przekręcanie wypowiedzi a nie o to mi chodziło.

kolejny raz potwierdza się fakt, że panuje tutaj analfabetyzm wtórny czyli czytanie tekstu bez zrozumienia chyba, że to ja nie umiem posługiwać się dobrze językiem ojczystym i piszę tak, że nikt tego nie rozumie... w obu przypadkach dalsze pisanie mija się z celem.

jeszcze raz wyjaśniam: nie chodziło mi o cały test pana Kena tylko wyraźnie odwołałem się do dwóch zdjęć aby bardziej zobrazować to o czym napisałem ale widocznie nie dotarło.

pozdrawiam serdecznie
    bez odbioru
    sprzętem się nie chwalę... ale chętnie pochwalę się zdjęciami: www.janoo.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janoo Zobacz posta
    dobra w takim razie wycofuję wszytkie swoje wypowiedzi na temat tego obiektywu bo widzę, że nie ma to najmniejszego sensu, zaczyna się czepianie szczegółów, chwytanie za słowa, przekręcanie wypowiedzi a nie o to mi chodziło.

kolejny raz potwierdza się fakt, że panuje tutaj analfabetyzm wtórny czyli czytanie tekstu bez zrozumienia chyba, że to ja nie umiem posługiwać się dobrze językiem ojczystym i piszę tak, że nikt tego nie rozumie... w obu przypadkach dalsze pisanie mija się z celem.

jeszcze raz wyjaśniam: nie chodziło mi o cały test pana Kena tylko wyraźnie odwołałem się do dwóch zdjęć aby bardziej zobrazować to o czym napisałem ale widocznie nie dotarło.

pozdrawiam serdecznie
    bez odbioru
    A może trochę grzeczniej kolego? Wyrywasz coś z kontekstu, podajesz zły przykład, nazywasz innych analfabetami i tępakami do których nie dociera Twoja argumentacja.
    Każdy z nas może mieć inną opinię, również Ty (i Ken), ale nikomu nie daje to prawa do obrażania innych.

Domyślnie

nie zauważyłem kolego abyś wyraził tutaj chociaż jedną opinię na temat obiektywu, o które prosił ESOX w temacie ale za to zacząłeś cytować moje wypowiedzi i komentować je a nawet podważać;

skoro tak bardzo zależy ci na pisaniu opinii na temat sprzętu to dlaczego tego nie robisz?

poza tym prawdopodobnie nie miałeś nawet w ręku żadnego z tych obiektywów, o których piszę bo w przeciwnym razie musiałbyś mi przyznać rację tak jak to zrobili inni w swoich komentarzach;

ps. mam nadzieję, że nie uraziłem... grzeczniej już nie mogę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janoo Zobacz posta
    nie zauważyłem kolego abyś wyraził tutaj chociaż jedną opinię na temat obiektywu, o które prosił ESOX w temacie ale za to zacząłeś cytować moje wypowiedzi i komentować je a nawet podważać;

skoro tak bardzo zależy ci na pisaniu opinii na temat sprzętu to dlaczego tego nie robisz?

poza tym prawdopodobnie nie miałeś nawet w ręku żadnego z tych obiektywów, o których piszę bo w przeciwnym razie musiałbyś mi przyznać rację tak jak to zrobili inni w swoich komentarzach;

ps. mam nadzieję, że nie uraziłem... grzeczniej już nie mogę...
    Nie uraziłeś, a grzeczniej zawsze można.
    Co do Twoich uwag, to w 18 poście do tego wątku pisałem, że nie posiadam 16-85, dlatego nie wypowiadam się
    na temat tego obiektywu, tam też przeprosiłem za OT.

Pozwoliłem się też nie zgodzić z Twoją opinią o wyższości 2 mm zakresu ogniskowych od dołu nad 115 mm od góry.
    Nadal twierdzę, że 16 mm na DX to nie jest na prawdę szeroki kąt - to zapewniają inne obiektywy, o czym pisze między innymi Ken Rocwell w cytowanym przez Ciebie teście.

W przypadku zdjęć zegarków - tą sprawę już wyjaśniłem, te zdjęcia nie są przykładem na ostrość tych obiektywów - według autora porównania. Ty jednak możesz mieć swoje zdanie na ten temat.

Mam N18-200 i N12-24. I tylko nt tych dwóch obiektywów się wypowiadałem.
    Racji przyznawać Ci nie muszę.
    EOT.

Domyślnie

wcześniej napisałem:
    wszystkie testy można traktować z dystansem (zauważyłem, że właściciele przedmiotów, które zbierają nieprzychylne opinie w testach, traktują takie właśnie testy z dystansem);
    nadepnąłem koledze na odcisk

wcześniej napisałem:
    temat tego postu brzmi: "opinie Nikkor 16-85" więc dołożyłem swoją subiektywną opinię o tym szkle, dodatkowo odnosząc się do obiektywu, którego używałem wcześniej jako porównanie z zaznaczeniem plusów i minusów każdego z nich; jeżeli przeczytasz opinię o każdym z osobna to obydwa są idealne... ale tylko do momentu gdy bezpośrednio je ze sobą porównasz, co właśnie uczyniłem.
    jeszcze raz tłumaczę, że będąc właścicielem obydwu szkieł mam PORÓWNANIE i o tym piszę, wcześniej nie miałem porównania, teraz widzę RÓŻNICĘ między tymi obiektywami.

na zdjęciach zegarków widać (to znaczy JA widzę) zdecydowanie gorszą jakość obrazu wykonaną obiektywem 18-200 niż obiektywem 16-85 i nie jest to opinia subiektywna;

ps. zrobiłem tymi obiektywami tysiące zdjęć i mogę powiedzieć, że wiem o nich bardzo dużo (zarówno ich mocne jak i słabe strony).

Domyślnie

i jeszcze jedno:

porównując dwa obiektywy:
    różnica w jakości obrazu to ocena OBIEKTYWNA
    zakres ogniskowych, który bardziej mi odpowiada to ocena SUBIEKTYWNA

Domyślnie

janoo
    dzieki za informacje. Są bardzo cenne.

Nie sprzeczajcie się proszę. Każda opinia może być inna, jedni używali jakiegoś szkła inni nie. Jednym się coś wydaje, inni są tego pewni. Każdą opinie przeczytam i przemyślę. Zdecydują osobiście. Choć na razie z 18-70 jestem zadowolony a na coś innego muszę pozbierać kasę.
    l D90 l N16-85 l N35/1,8 l SB800 l

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów