Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 70-300 VR - pytanie

Witam,

Pożyczyłem na weekend ww. słoik. Ogólnie z zachowania obiektywu jestem bardzo zadowolony. Mam jednak małą zagwozdkę. Po przestawieniu VR w tryb active zdjęcia na których starałem się "ciagnąć" za samochodami (MERC Słomczyn) już przy czasach rzędu 1/160-1/200 wychodziły mocno poruszone. W przypadku trybu normal lub też wyłączenia VRa miałem więcej ładnych zdjęć. Coś robię źle ? Dodatkowo wydaje mi się, że te które były trafione z włączonym active to te gdzie obiekt śledziłem już parę chwil.

Domyślnie

Dobrze kombinujesz, do panoramowania lepiej wyłączyć VR

Domyślnie

Trybu "active" używa się w przypadku robienia zdjęć np. z jadącego samochodu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ Zobacz posta
    Trybu "active" używa się w przypadku robienia zdjęć np. z jadącego samochodu.
    Nie posiadam instrukcji do tego urządzenia. Mógłbyś zacytować jakiś fragment który o tym mówi ?

Tak mi to wychodziło z VR na normal

http://lh3.ggpht.com/chloru/SMwCW5U3...2/DSC_0125.JPG
    Ostatnio edytowane przez Chloru ; 14-09-2008 o 22:27

Domyślnie

Strona 18 instrukcji - When taking panning shots - set the vibration reduction mode switch to NORMAL.

Domyślnie

Bo to jest tak, ze przy Active VR ruchy zarowno poziome i jak i pionowe interpretuje jako niepozadane i tlumi wszystko na maxa ile sie da. W normalnym trybie na ruchy poziome (panoramowanie) nie reaguje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Bo to jest tak, ze przy Active VR ruchy zarowno poziome i jak i pionowe interpretuje jako niepozadane i tlumi wszystko na maxa ile sie da. W normalnym trybie na ruchy poziome (panoramowanie) nie reaguje.
    Masz rację 100% racji temat był wielokrotnie wałowany a widzę , że nadal pojawiają się głosy twierdzące, ze VR zamiast pomagać przeszkadza w panningu. Jak ktoś się wgryzie w obsługę tego szkła to doceni jednak "VR mode normal" właśnie przy panoramowaniu .

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za wyjaśnienia. Jak już pisałem słoik był pożyczony i instrukcji nie miałem. Wątek do zamknięcia

Domyślnie

Tak. Gdzieś czytałem że przy active, vr nie "łapie" panoramowania. Polecam przy normal. Robiłem przy tym rajdy samochodowe i było ekstra!
    Przykład:

lub

Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Domyślnie

Nawet nikt moimi dotkami się nie zachwycił...

Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów