Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Domyślnie Jaka karta i czytnik do D700?

jw. Sandisk Extreme IV (40MB/s) czy Sandisk Ducati? (45MB/s) Pytanie czy D700 wykorzysta max prędkość zapisu? Który czytnik wziąć żeby najszybciej zgrywać zdjęcia? W instrukcji D700 max pojemność widnieje 8GB. Czy karta 16GB będzie działać poprawnie w aparacie? Szukam też karty która nie potrzebuje sterowników i jest z wejściem na USB.
    Ostatnio edytowane przez tigre251 ; 14-09-2008 o 10:16 Powód: brak znaku zapytania
    Nie do zajechania D70, jakiś KIT, RAW i DxO11
    Lumix GH5, 12mm Leica Summilux 1.4, 200-800mm Leica, Zhiyun Crane 3-Axis

Miałem i sprzedałem D700, 24-70N/2.8, 50mm 1.8, SB-800, tę małą lampę Nikona, SB-400

Domyślnie

Zerknij tutaj.

http://www.robgalbraith.com/bins/cam...?cid=6007-9254

Dotyczy co prawda D300, ale nie podejrzewam zeby to sie wiele od D700 roznilo.

Zarowno przy kartach 4 i 8GB roznica w zapisie miezy ducati edition a extreme IV wynosila
    ok 5MB/sek. czyli jak 8gb ducati miala 28mb/sek przy zapisie raw, to wersja IV 22MB.

Co jeszcze jest zauwazalne to spadek predkosci zapisu wraz ze wzrostem pojemnosci karty

extreme iv 2gb jest szybsze od ducati 8gb oraz lexarow professional udma x300 4gb i 8 gb na
    ten przyklad. Podejrzewam, ze 16GB bedzie wolniejsze od 8GB, pewnie dlatego, ze kontroler
    ma wiecej roboty.

Wlasnie dziesiec minut temu szukalem i najtaniej w sklepach w sieci znalazlem za 350 PLN.

Przy czym te wszystkie roznice to de facto wychodza jak bedziesz robil zdjecia seryjne
    z max predkoscia i zapychal bufor. Przy normalnym pstrykaniu nie powinienes odczuc
    wiekszej roznicy miuedzy extreme IV , lexarem czy ducati.

Ja bym osobiscie bral ducati 8gb. Wyzsze pojemnosci dopiero w sumie wchodza
    na karty z najwiekszymi predkoscami, wiec jest to relatywnie swieza sprawa,
    raz cena, dwa nie do konca przetestowane, nie wiadomo jakie realnie predkosci
    sie uzyskuje.

Co do czytnika nie wypowiem sie, mam zwykle maly na usb za 30 PLN i jakos zyje

Przy zrzucaniu calej karty ide robic kawe i przychodze na gotowe

uzupelniajac - w relacji jakosc cena najlepszym zakupem wydaje sie byc

sandisk extreme III CF 16GB (edycja 200 - redkosc zapisu o 8MB/s wolniejsza
    od w/w ducati, a cena za 16gb to ok 250 pln.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 14-09-2008 o 11:51

Domyślnie

Czy można na pewno uznać, że na D700 wyniki prędkości zapisu będą zbliżone do wyników D300?

Szukam na necie czytnika do 8GB ducati który zgra szybciej niż zrobię kawę.

Miałem i sprzedałem D700, 24-70N/2.8, 50mm 1.8, SB-800, tę małą lampę Nikona, SB-400

Domyślnie

Na tej stronie sa tez wyniki dla D3. Jak porownasz je z D300 to z jednejs trony jest roznica rzedu
    0,2-0,3 mb/sek (wiec pomijalna), z drugiej strony kolejnosc kart w rankingu de facto jest identyczna.

Wiec nawet jesli D700 zapisywal bedzie ciut szybciej (moze jakas nowsza technologia w srodku) to
    nie podejrzewam, zeby kolejnosc sie wielce roznila w srodku.

Duze znaczenie dla predkosci maja osiagi kontrolera na karcie, co widac wlasnie na podstawie osiagow
    extreme III - w starej wersji wyciagal ok 10mb/sek w nowej po upgradzie kontrolera ok 22mb/sek

Jakbys kupowal extreme III to uwazaj ktora wersje kupujesz. Te nowe maja informacje na karcie i okladce
    o predkosci 30mb/sek.

Odnosnie czytnika:

http://www.sandisk.com/Products/Cata...e_Readers.aspx

Domyślnie

ten czytnik dzial podzlacze firewire, ktore musisz miec w kompie
    w praktyce majc czytnik na usb mozesz osiagna max 30MB/s przyt z zrzucaniu na kompa

Domyślnie

Kolega chcial szybko no to mu najszybsze mozliwe rozwiazanie proponuje

Domyślnie

Dzięki za info. To będzie ducati 8GB i teraz szukam czytnika do tej karty na USB. Możecie coś polecić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Kolega chcial szybko no to mu najszybsze mozliwe rozwiazanie proponuje
    Oczywiście że chcę bardzo szybko/drogo i wygodnie. Ten pozorny wydatek za chwilę zaoszczędzi mnóstwo czasu.

Domyślnie

to sobie kup teaki jak ten czytnik:
    http://allegro.pl/item431456411_sand...e_45_mb_s.html

do tego zamontuj karte firewire w kompie ja nie masz, wtedy prawdopodobnie uda ci sie uzyskac transfer 45MB/s, czyli 50% tego co mozesz osiagnac na czytniku usb

slyszalem tez o takim rozwiazaniu, o wiele tanszym
    http://elektronikaklika.w.interia.pl/cf_ide.html:

ale opinie na temat jego dzialnia sa rozne

Domyślnie

Ewentualnie Lexar

Edit

Oferta w powyższym linku to chyba pomyłka (USB a nie FireWire). Tutaj wersja FireWire jest dużo droższa.
    Ostatnio edytowane przez marekm ; 14-09-2008 o 13:30
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów