Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A powiedz mi jak to wygląda obecnie w praktyce - korzystasz z własnego oprogramowania, czy po prostu przygotowałeś akcję/plug-ina do Photoshopa? Oczywiście o szczegóły nie pytam, bo to już Twój patent Nie ukrywam, że z chęcią potestowałbym takie rozwiązanie. Ciągle dostaję logotypy sponsorów do publikacji na plazmach podczas imprez i wersja wklejona w MSWord to już naprawdę wypas. Często mówią, żeby wziąć sobie ze strony www

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    A powiedz mi jak to wygląda obecnie w praktyce - korzystasz z własnego oprogramowania, czy po prostu przygotowałeś akcję/plug-ina do Photoshopa?
    Algorytm został zaimplementowany we własnym programie. Sam program powstał natomiast tylko po to, aby ten algorytm testować i rozwijać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Algorytm został zaimplementowany we własnym programie. Sam program powstał natomiast tylko po to, aby ten algorytm testować i rozwijać.
    Tym bardziej gratulacje - jak ubierzesz to do formy finalnej, to zgłaszam się na beta-testera

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Tym bardziej gratulacje - jak ubierzesz to do formy finalnej, to zgłaszam się na beta-testera
    Dzięki za dobre słowo.

Na chwilę obecną muszę się jeszcze zająć optymalizacją wydajności tego algorytmu, bo ma on dosyć spore zapotrzebowanie na moc procesora.

Domyślnie

Wspomnę jeszcze, że opracowany przeze mnie algorytm interpolacji, także całkiem nieźle radzi sobie z grafiką.

Oryginał (100%)

Powiększenie (400%)
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 14-09-2008 o 20:55

Domyślnie

WOW, jestem po wielkim wrażeniem

coś z waveletami jak sądzę, ale jeśli możesz to podaj troszkę szczegółów
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    coś z waveletami jak sądzę, ale jeśli możesz to podaj troszkę szczegółów
    Algorytm ten nie korzysta z funkcji falek i jest stosunkowo prymitywny w swoim działaniu.
    Niestety, droga do tego "prymitywnego" rozwiązania prosta nie była i dużo czasu upłynęło zanim algorytm ten osiągnął poziom, jaki prezentuje obecnie.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta

rewelacja .. mam jedynei prosbe - opatentuj to szybko i nie sprzedaj bo jak wiele innych dobrych wynalazkow ma szanse wyladowac w szufladzie tylko po to by nie ujrzec swiatla dziennego (znam kilka tkaich patentow)

i za czornyjem - jelsi bedzie dostepna jakas wersja - poprosze o jedna licencje

Domyślnie

Baaardzo chciałbym zobaczyć sampel interpolacji czegoś większego, powiedzmy 6MP.
    W podobnej skali, co te, co wrzuciłeś.

Rewelacja.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

w samplach wygląda świetnie. W dużych formatach pewnie rówie dobrze. Gratuluje wynalazku. Złóż wniosek do biura patentów szybko bo w polsce ze 2 lata trwa ogłoszenie patentu no i niestety troche kosztuje.
    D750 D700 D7000 + s10-20 + S20F1.8 N50F1.8 + N24-70 + N70-200 + uv SDEx:SD,CF + SB-800+SB900 PixelK + hexacoopter | Minolta D700si+28-200+5400xi| 300F4 + 120F2.8 + 80F2.8 + 50F4 + 30cm http://www.rafalbociek.rwbb.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów