taka mala zabawa.
co o tym myslicie?
to moja pierwsza fotka tutaj wiec badzcie wyrozumiali dla nowego
piszcie jak najwieciej chcialbym wiedziec co jest nie/tak
pozdr.
Szukaj
taka mala zabawa.
co o tym myslicie?
to moja pierwsza fotka tutaj wiec badzcie wyrozumiali dla nowego
piszcie jak najwieciej chcialbym wiedziec co jest nie/tak
pozdr.
Proszę nie niszczyć tak zdjęcia programami graficznymi. Nigdy.
A poza tym - jeśli chodzi o szerokość kadru, to wszystko jest dobrze, ale taki kadr (przynajmniej z tej strony latarni) nie wypali. W kadrze jest bowiem pół drzewa, jakieś zasieki morskie, płot, krzaki obok płotu i murek. To rozprasza. Unikamy rozpraszania odbiorcy. w fotografii architekturalnej. O naświetleniu nic nie powiem, bo zdjęcie jest spaprane w jakimś programie graficznym.
Powiem tak - gdybym te zdjęcie zobaczył zanim trafiłem na te forum to zachwycać bym się nie zachwycał ale nic złego też bym nie powiedział. Dziś może jakiś umiejętności super nie mam, żeby obiektywnie oceniać zdjęcie ale codziennie oglądam nowe zdjęcia i cały czas się uczę... Zobacz na te zdjęcie za parę miesięcy a będziesz wiedział co chciałem powiedzieć (a jak nie to poczekaj jeszcze parę![]()
Moja galeria www.mandecki-media.pl
Myślę, że jeśli to Twoje pierwsze zdjęcia to warto na początku skupić się na kadrowaniu i kompozycji, a obróbkę ograniczyć do mniej "inwazyjnej". Ja przez tą obróbkę nie potrafię ocenić tego zdjęcia. Czekam więc na następne
Podpiszę się też pod tym co napisał todominik - po kilku miesiącach na tym forum znacznie zmienia się podejście do zdjęć, zwraca uwagę na szczegóły o których wcześniej się nawet nie myślało - jednym słowem podnosi poprzeczkę.
Skontaktuj się z nami