Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Palacio Real

Domyślnie Palacio Real

Przedstawiam palac krolewski w Madrycie. Staralem sie powalczyc w temacie, ktory uwazam za trudny, konwersja do b/w tez nie jest moja mocna strona. Jak tym razem mi to wyszlo Waszym zdaniem?

Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

mnie konwersja do BW kompletnie z Madrytem sie kloci
    D750 | N50/1.8 | N85/1.8 | N105/2.8

Domyślnie

konwersja-NIE kadr-NIE krzywo-TAK sorki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agawytka Zobacz posta
    mnie konwersja do BW kompletnie z Madrytem sie kloci
    Mieszkam chwilowo w Madrycie i mi b/w tutaj pasuje
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snaperius vulgaris Zobacz posta
    konwersja-NIE kadr-NIE
    A jakies bardziej konstruktywne konkrety?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    A jakies bardziej konstruktywne konkrety?
    Psze bardzo:konwersja
    pierwsze primo , konwersja ma czemuś służyć, a to klimat, a to odwrócenie uwagi od jakiś mało istotnych a kolorowych elementów, a to .... idt. w tym przypadku jaki był powód.... bo ja nie za bardzo kaman..
    drugie primo, konwersja do bw to nie taka prosta sprawa.Wykonać ją poprawnie to już wyższa szkoła jazdy, przynajmniej w moim odczuciu. u Ciebie wyszło to wszystko (znowu sorki) lekko wyprane
    Kadr:
    pierwsze secundo:z prawej obcięte,
    drugie secundo: z lewej włazi jakaś amfilada(?),
    trzecie secundo :na środku jakaś latarnia(kandelabr?), który jak centralny kadr był niepożądany , mozna było wcisnąć w mocny punkt
    krzywo:
    pierwsze tercio: krzywo bo krzywo

ale może inni inne odczucia mają , bo ja to w ogóle cienki jestem....

Domyślnie

Kazda krytyke przyjmuje z pokora, natomiast z ta akurat sie nie zgadzam do konca...
    Co do konwersji, swietnie sobie zdaje sprawe, ze nie jest to prosta sprawa (sam napisalem, ze mam z tym problemy). Natomiast akurat w tym przypadku moje odczucie jest takie, ze mi sie to udalo w miare poprawnie.
    Co do kadrowania, w tym miejscu sa ograniczenia z powodu braku mozliwsci wejscia na dziedziniec palacu. Dlatego latarnia jest w takim miejscu a nie innym. Obciac musialem bo objac calosci sie nie da. Byc moze rzeczywiscie w efekcie kadr nie jest najszczesliwszy. Ale czy jest az tak tragiczny? Bylbym wdzieczny za dalsze opinie, moze rzeczywiscie to ja sie mocno myle (bo mi sie to zdjecie podoba - dlatego chcialem uslyszec opinie innych) Pozdr

Domyślnie

Co do zasadności takiego kadrowania się - chyba faktycznie można by lepiej. Krzywo mi nie przeszkadza. Natomiast konwersja nie jest najlepsza. Zbyt jasno i zbyt mało kontrastu. Co powoduje, że wszystko się zlewa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snaperius vulgaris Zobacz posta
    drugie secundo: z lewej włazi jakaś amfilada(?),
    zdjęcie też mi nie leży, ale proszę o sprawdzenie w wikipedii słowa amfilada.
    z lewej strony wchodzi arkada

to tylko tak gwoli ścisłości, w końcu poruszamy się w temacie architektury
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Talking

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    zdjęcie też mi nie leży, ale proszę o sprawdzenie w wikipedii słowa amfilada.
    z lewej strony wchodzi arkada

to tylko tak gwoli ścisłości, w końcu poruszamy się w temacie architektury
    oczywiście masz słuszną rację! ja byłem w mylnym błędzie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów