Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Domyślnie Zestaw 600W Pro Studio z Chin

Witajcie!!

Duzo przegladalem ostatnio watkow dotyczacych lamp do studia. Zaowazylem ze wielu z was szuka czegos taniego na poczatek (rowniez ja) wiec postanowilem cos wam zaprezentowac.

Zestaw zawiera:
    1x lampa ProGene 300W + 150W swiatlo modelujace
    2x lampy 150W + 50W swiatlo modelujace
    2x parasolka (biala i srebrna) 40''
    3x statyw z pneumatyka
    1x Softbox 60x90
    1x torba

link do flash-a

Pewnie powiecie eeeeeeee chinszczyzna. OK zgadzam sie ale kosztowalo mnie to 190 funtow co przy obecnym korsie daje jakies 760 zl. Pewnie powiecie ze do ceny rzeba dodac vat. Nie powinno byc takich problemow w UK. Firma wysyla to jako prezent i obniza wartosc. Narazie nikt nie przyszedl a jak nawet przyjdzie to wg moich obliczen to bedzie to ok 25 funtow. Tragedi nie ma.

W zestawie wszystko czego trzeba radio trigger, zarowki, kabelki, extra bezpieczniki itp.
    Dostawa po 5 dniach, ladnie zapakowane itp.

Po pierwszym dniu padla mi zarowka modelujaca wiec siadam do kompa i pisze o problemie do "Delight". Na drugi dzien mila pani pisze z przeprosinami ze zapas juz zostal wyslany.

Jak za rok mi wszystko siadzie to plakal nie bede a taki zestaw na poczatek daje naprawde duze mozliwosci. Za jakis czas moze wrzuce jakies foty to sami ocenicie.

Sami powiedzcie co o tym sadzicie.

Ps. Sorki za ortografie ale mam dyslekcje

Domyślnie

Ja ogólnie nie mam nic przeciwko takim lampom, nawet do poważniejszych zdjęć. To po prostu narzędzie i ma spełniać swoją rolę. Nieważne czy chińskie albo, że brzydkie. Jak działa to jest OK.

Domyślnie

mysle o podobnym zestawie właśnie, tylko 2x 500, znalazłem na ebaju.
    Jakbys tylko mógł powiedzieć, bo domyślam sie że mieszkasz w uk, czy tutaj można bez problemu kupić zarowki do tego seta (twojego oczywiście)?
    Przepraszam że moze naiwne pytanie ale już parę razy mnie zaskoczyły kłopoty z zakupem 'typowych' pierdòłek do różnych rzeczy

Pozdrawiam
    Mati

Domyślnie

Co do zarowek to pytalem w kilku lakalnych sklepach i akurat tych mocy nie mieli ale sprzedawca zapewnial ze nie ma problemu. Rowniez Delight zapewnia ze sa to typowe zarowki i nie ma z nimi problemu.

Domyślnie

Podaj jakiś link do sklepu czy coś...

Domyślnie

Matteo jak na taki sprzęt 140 funtów to chyba świetny zestaw na początek. Matteo a czy ten zestaw zapakowany w tą torbę to jest taki wmiare mobilny ? czy to jest ciezkie i duze ?

Domyślnie

Otiv - to nie moze byc ani duże, ani ciężkie. Wygląda to mniej więcj tak, jak funsporty. lekkie i delikatne. obchodzic sie jak z jajkiem! serio serio. Nie mam tego zestawu, ale to chinszczyzna. Ostatnio obejrzalem dziesiatki lamp chinskich na photokinie. jedyny wyjatek to lampy Powerlux. Nie wiem, jak dzialaja, ale wygladaj abardzo solidnie (jak na made in china). Cal areszta sprawia wrazenie jednorazowki dodawanej do zakupu czteropaka piwa w hipermarkecie. Nie zrozumcie mnie zle - nic do tego sprzetu nie mam i podobnie jak Michał twierdze, ze to tylko narzedzie a nie obiekt do onanizowania sie. Jesli to kosztuje male pieniadze to warto kupic na poczatek.
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

Wiadomo ze nie jest to "mercedes" ale osobiscie mialem malucha przez 8 lat i nigdy go nie zapomne
    To oczywiscie do nauki. Za ta kase masz wszystko co ci trzeba nawet do troche bardziej pro roboty. Troche juz uzywam i chwale sobie.
    Nie jest to ani duze ani jakies ciezkie. Sam bylem zaskoczony ze to wszystko da sie tak ladnie zapakowac do takiej torebki.
    Co do
    obchodzic sie jak z jajkiem! serio serio
    to trzeba sie zgodzic. Sam czesto sie boje ze cos siadzie itp choc z czasem nabralem wiekszego zaufania to tego sprzetu i jest ok.

Narazie nie narzekam!!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów