Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: D70 w trybie PC

Domyślnie D70 w trybie PC

Witam Klubowiczów,

Użytkuję D70 od kilku tygodni i już po kilku dniach zauważyłem ciekawą prawidłowość.
    Po podłączeniu aparatu złączem USB do komputera, akumulatorek wyczerpuje się do zera w kilka godzin. Przy czym nie korzystam w tym czasie z zawartości karty pamięci (Sandisk UltraII 1GB). Czy takie zjawisko jest czymś naturalnym?
    Pozdrawiam,
    dEsigner

Domyślnie

Tak.
    Jest to dobry sposób na szybkie rozładowanie baterii przed doałdowaniem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo
    Tak.
    Jest to dobry sposób na szybkie rozładowanie baterii przed doałdowaniem
    ... przy czym w wypadku baterii litowo-jonowych (jak w D70) powinno się unikać kompletnego rozładowania.
    Tomek
    <strike>D90</strike> | <strike>18-200</strike> | <strike>35/1.8</strike> | <strike>S 10-20</strike>

Domyślnie Re: D70 w trybie PC

Cytat Zamieszczone przez designer
    Po podłączeniu aparatu złączem USB do komputera, akumulatorek wyczerpuje się do zera w kilka godzin.
    Czyli co - czas pracy D70 z PC równa się czasowi ładowania AKU?!
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

W przybliżeniu, to ten sam okres czasu. I co ciekawe akumulator rozładowuje się do kompletnego zera. Co przy normalnym prstrykaniu jest nie do uzyskania.

Domyślnie

Ciekawe czym to jest spowodowane?

Może by tak wyciągnąć wtyczkę od kompa z gniazdka i się okaże, że dalej "chodzi"
    D70|N AF-S18-70DX|N AF50/1,8D|SB-800|ML-L3|CF 1GB|Sherpa 600n|TLZ 2|MC MTO-11C A
    ŻONA to luksus - APARAT to konieczność!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddMON
    Ciekawe czym to jest spowodowane?

Może by tak wyciągnąć wtyczkę od kompa z gniazdka i się okaże, że dalej "chodzi"
    Ups...
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Zużycie prądu wg Toma Hogana:
    200 mA - pomiar światła
    500 mA - AF
    1000-1600 mA - zrobienie zdjęcia w zależności od ustawień
    300 mA - transfer na CF
    200 mA - transfer na PC
    <3 mA - w stanie uśpienia
    <2 mA - wyłączony
    300 mA - wyświetlacz LCD

Domyślnie

czyli wychodzi jak nic, ze jak zostawisz nikosia podlaczonego do kompa, to se razem robia zdjecia
    CH...rne elektronika. A mowia, ze do sztucznej inteligencji to jeszcze daaaaaleka droga.

a do Admina i Wladz SUN, to jakby co to na konkursy i do SUN nie przyjmujemy komputerow ?
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Uprawnienia umieszczania postów