Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Ja mogę wypowiedzieć się na temat Benro A-298n6.
    Przy nim Velbon to 3 kijki od szczotki złączone gumką.

Nie wiem, jak te modele które wymieniłeś, ale dla mnie Benro jest świetną alternatywą dla sporo droższego MF.

Domyślnie

Od ponad tygodnia posiadam zakupiony w Jabbafoto.pl Benro A-600EX + BH-2.
    Mam 186 cm wzrostu, i centralną kolumnę wysuwam max do 1/2 jej wysokości, i to w skrajnych przypadkach.
    Co do jakości wykonania to moge się odnieść do Manfrotto 190DB (bo coś takiego miałem), i według mnie jest taka sama, jak nie lepsza.
    Statyw jest naprawdę solidny, i pewnie na nim "siedzi" aparat. Nic się nie chwieje, nóżki są dobrze spasowane względem siebie. Co najważniejsze chyba, to jest jak na swoją budowę lekki.
    Z głowicy BH-2 też jestem bardzo zadowolony. Nie miałem wcześniej do czynienia z głowicami kulowymi, także do panoram to trochę nie bardzo się ta nadaje ale poza tym lux!
    Do statywu jest w komplecie bardzo solidne, porządnie profesjonalnie wykonane etui.
    Reasumując, zakup tego statywu to dobrze zainwestowane pieniążki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ja mogę wypowiedzieć się na temat Benro A-298n6.
    Przy nim Velbon to 3 kijki od szczotki złączone gumką.

Nie wiem, jak te modele które wymieniłeś, ale dla mnie Benro jest świetną alternatywą dla sporo droższego MF.
    a od ilu masz ten statyw?

nie ma problemow?

Domyślnie

pół roku to przynajmniej.
    Nie ma z nim żadnych problemów (choć używam go dość sporadycznie).

Domyślnie

Właśnie po lekturze tego wątki nabyłem w Jabbafoto Benro A-550EX + BH-1.
    Potrzebowałem statywu podróżnego, czyli krótki (po złożeniu), lekki i stabilny - Maksymalny udźwig: 6 kg.
    Za cenę niewiele ponad 400 PLN dostałem to wszystko + naprawdę ładny pokrowiec, dwie poziomice (w statywie i głowicy).
    Jestem mile zaskoczony jakością wykonania, z czystym sumieniem mogę polecić niezdecydowanym BENRO jest w czym wybierać.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g...o wartych zdjęć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    ...Myślę, że sposób blokowania rur w Benro tez jest do przyjęcia. Podobny system stosuje np. Gitzo. Pytanie jak zachowa się statyw jak w te zakrętki wejdzie piach albo kurz ? no ale pożyjemy zobaczymy. Chwilowo jest O.K.
    nie wiem jak w benro, w gitzo nie ma takiego problemu, jak juz zapiaszczysz jakims cudem g-locka mozesz rozkrecic bez kluczy cala noge na czesci pierwsze, przedmuchac i po minucie statyw brand new
    old punks never die
    http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
    leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H

Domyślnie

No i stało się . . . Moje BENRO zawiodło - a konkretniej (naszczęście) tylko głowica - ułamałem jedną ze śrub odpowiedzialną za blokowanie głowicy (taką z rączką) - aluminium i wogle ale poszłą jak zła . . . Pozatym same superlatywy
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat.
    Potrzebuje typowo turystycznego statywu - lekkiego i w cenie, która nie zepsuje mi humoru na wakacjach, jeśli statyw uległby uszkodzeniu podczas przewożenia go w różnych środkach lokomocji. Rozważam zakup Benro A-300EX + BH-0. Potrzebuje go do zestawu d7k + 18-105 + Samyang 8mm Fisheye z przeznaczeniem właśnie takim turystycznym, mi. HDRy i panoramy, ale raczej nie górskim, więc halowy mi nie straszny No i z tymi panoramami mam wątpliwość. Nigdy nie miałem statywu z głowicą kulową, ale z tego co czytam w tym wątku to o głowicy z serii BH "do panoram to trochę nie bardzo się ta nadaje ale poza tym lux!". W internecie znaleźć można różne zdjęcia głowic z serii BH i na jednych widać podziałkę kątową w podstawie głowicy, co przy panoramach jest przydatną sprawą, a na innych tej podziałki brak Czy ktoś się orientuje jak to faktycznie jest i czy te głowice mają wbudowany rotator w podstawie (co sugerować może podziałka na niektórych zdjęciach), czy może jedyną możliwością obrotu głowicy w płaszczyźnie poziomej jest obrót samej kuli?

Ostatnio edytowane przez ricinus ; 21-12-2010 o 22:40

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów