Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: pare pyt

Thumbs down pare pyt

Witam jastem tu nowy i mam kilka pzta} odnosnie nikona.
    czy nokon D40 jest dobry jak na swoja klase teraz mam kodaka c613 i matrzca 6mp mi odpowiada
    ten oto wyzej wymieniony nikon tez taka posiada czy to jest dobry produkt i czy nie bede na nim zawiedziony???
    Prosze wszystkich użytkownikow tego forum o opinie co do tego aparatu a takze użytkownikow ktozy posiadaja ten aparat.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 12-09-2008 o 20:27 Powód: ORTO!

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu szukałbym używanego D50 lub D70s(wtedy będą Ci działały obiektywy na tzw. śrubikręt np nikkor 500mm f:1,
    Pozdrawiam
    "Jaki jest pożytek z ogromnej głębi ostrości, jeżeli nie towarzyszy jej stosowna głębia uczucia...?"
    W. Eugene Smith

Domyślnie

Różnica między kompaktem a każdą lustrzanką jest zauważalna, na korzyść lustrzanek oczywiście. Szczególnie widać to przy pracy w trudnych warunkach oświetleniowych.
    Niewątpliwie D40 jest trochę bardziej zaawansowany. No i nie licz, ze będziesz robił zdjęcia patrząc na ekran lcd.
    Zadaj sobie pytanie po co chcesz się przesiadać na lustrzankę?
    Podejrzewam, że na początku możesz być zawiedziony co pewnie będzie wynikać z Twojej (nie)wiedzy fotograficznej. Ale trochę czytania, trochę praktyki i przeniesiesz się w inny świat.
    skład zastrzeżony!
    Fotografie są jak cebula - mają warstwy.

www.piotrkordula.prv.pl

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sieku Zobacz posta
    Prosze wszystkich urzytkownikow tego forum o opinie
    Jej, ponad dwadzieścia tysięcy opinii byś zebrał

A wracając do tematu - dobrze mówi Angarel. Użyj szukajki.

Domyślnie

A ja poradziłbym Ci, żebyś wpierw na słownik się szarpnął.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

poczytaj troche o tym aparacie, chocby tutaj na forum, a sie wszystkiego dowiesz
    d700

Domyślnie

No proszę pojawił się następny leń na forum.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angarel Zobacz posta
    Ja na Twoim miejscu szukałbym używanego D50 lub D70s(wtedy będą Ci działały obiektywy na tzw. śrubikręt np nikkor 500mm f:1,8)
    Pozdrawiam
    Chyba Ci chodziło o nieśmiertelną 50-tkę.

To szkło (oraz ewentualnie stary 70-300 za 450zł) to po prostu klasyk w krytykowaniu D40(x) i D60.

Zauważyłem, że wielu amatorów z systemu Nikona, którzy krytykują brak śrubokręta ma mniej więcej taki zestaw:
    - standardowy zoom (18-55 lub 18-70 lub 18-135) - obiektywy z własnym silnikiem
    - tele (55-200 albo 70-300 VR) - obiektywy z własnym silnikiem
    - Nikkor 50mm f1.8 - uniwersalne szkło do wszystkiego

I dlatego D40(x) i D60 są be, bo 50-tka nie zagada z AF. A używka D50 czy D70(s)? Jak najbardziej!

Domyślnie

witamy na forum i polecam na poczatek wyszukiwarke i slownik ortograficzny ( bez urazy oczywiscie )
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krootki Zobacz posta
    Różnica między kompaktem a każdą lustrzanką jest zauważalna, na korzyść lustrzanek oczywiście. Szczególnie widać to przy pracy w trudnych warunkach oświetleniowych.
    Twierdzenia mocno dyskusyjne. Takie generalizujące opinie (każdą, oczywiście), są dla mnie zawsze podejrzane.
    Jeśli ktoś robi powiększenia 10x15, to może być bardziej zadowolony z kompaktu. Obraz wyostrzony, kolory nasycone. Grubo ponad 90% fotografujących, to tzw. fotografowie okazjonalno-wyżowi. Zdjęcia robią na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych lub przy pogodowym wyżu, pięknej, słonecznej pogodzie. Wymagania od zdjęć familijno-komunijnych są takie, aby dawało się poznać, że widać wujka Heńka. A przy słonecznej pogodzie, to 90% gospodyń z Gdańska nie zobaczy różnicy między efektem pracy kompaktu i lustrzanki. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? I w dodatku targać dodatkowe kilogramy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów