Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Question Granica koloru...

Ostatnio dużo marudzę o kombinacjach kolorem.Przyszło mi do łba coby zapytać o to jak inni to postrzegają.Zamieszczam parę fotek,które przedstawiają poziom koloru, poniżej którego jest tylko czerń i biel ...dla mnie ofc.Jeśli ktoś miałby ochotę to można pobawić się suwaczkiem i przedstawić swoją ..granicę..Może być interesująco..
    To nie foty na konkurs....co widać,zresztą...

1.

2.

3.

4.

Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

hmm ja sie nie znam , wiec suwakami się nie bawię kolor natural jest mz najlepszejszy.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    hmm ja sie nie znam , wiec suwakami się nie bawię kolor natural jest mz najlepszejszy.
    OK,ale który w/g Ciebie jest ,"natural"..?
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Ostatnio dużo marudzę o kombinacjach kolorem.Przyszło mi do łba coby zapytać o to jak inni to postrzegają.Zamieszczam parę fotek,które przedstawiają poziom koloru, poniżej którego jest tylko czerń i biel ...dla mnie ofc....
    Ja to postrzegam jako absolutmie za mało. Przynajmniej w 1. Sam mam podobne problemy czasami, żeby nie przegiąć z ...
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    kolor natural jest mz najlepszejszy.
    co jeśli puszka np D70s ( przy jakimś oswietleniu ) tego naturalnego koloru nie daje.. (?) Wtedy koryguję kolor wg własnego uznania, tak jak postrzegam

Andrzej.. wszystkie foty maja kolor, a w tym przypadku ogladam na lcd ( tfu.. ), najnaturalniesza wydaje mnie się być 1ka ale mogłem się zasugerowac tłem

pozdraiwam

Domyślnie

Trudna sprawa. Każdy widzi inaczej, na dodatek różne szkła oddają inaczej kolory, nie mówiąc już o puszkach. Do tego dochodzi problem monitora i jego skalibrowania u każdego użytkownika forum w domu.

W moim odczuciu kolory na Twoich zdjęciach są dość naturalne
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Andrzej, ja tez poszukuje :P koloru ale mi się wydaje ze z tych fotek najlepiej wygląda nr 2 - jest zielono ale z umiarem, nie ma zielonych przepałów. 2 sprawia wrażenie takiej lekko zimniej, świeżej natomiast 3 i 4 są takie bardziej ciepłe i miękkie... 1 mi się jakoś nie podoba.
    Artur Borzęcki Photography
    Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900

Domyślnie

Ja zdecydowanie po porównaniu na dwóch monitorach w domu i w pracy stwierdzam że najnaturalniejsza kolorystyka MZ jest na 3 zdjeciu .

Uprawnienia umieszczania postów