Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Jasny gwint , to co ja teraz zrobię ? Mam robić tylko na Auto ? To jaki ja mam tryb przy ustawieniu lampy na TTL lub matrycowy TTL ?
    Jeżeli masz Metza 54MZ4 bez literki "i" to nic nie zrobisz - nie masz TTL i tyle. Ta lampa to mniej wiecej odpwiednik SB80DX, z "dwu" i "trzycyfrowymi" korpusami cyfrowymi Nikona wyprodukowanymi po D100 i Fuji S5pro działa tylko w trybie manualnym, albo automatyki tyrystorowej lampy.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Proponuję zerknąć choćby tu ...
    http://www.metz-lampy.pl/?/content/czytaj/metz_54mz
    Pozdrawiam .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirekM Zobacz posta
    Proponuję zerknąć choćby tu ...
    http://www.metz-lampy.pl/?/content/czytaj/metz_54mz
    Pozdrawiam .
    I co tam ciekawego widzisz?
    Metz 54Mz4 obsługuje tryb D-TTL, ktorego Nikon D300, D200 i Fuji S5pro nie mają. Do nich MUSI być lampa Metza z literką "i"
    Ostatnio edytowane przez Smurf ; 16-09-2008 o 18:59
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Smurfie, może trochę przejaskrawiłem z tym przepalaniem pierwszych planów. Cóż, dobrze byłoby mieć zawsze idealnie i bez wysiłku. Dla mnie regulacja korekcji EV na lampie to normalka, a BL to znakomita funkcja, właśnie w ciemnych pomieszczeniach - jeden warunek - brak silnych źródeł światła w tle.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldy Zobacz posta
    BL to znakomita funkcja, właśnie w ciemnych pomieszczeniach - jeden warunek - brak silnych źródeł światła w tle.
    Zapomnaiłeś chyba dodać w ciemnych i jednoczesnie malych pomieszczeniach.
    Napiszę jeszcze raz - spróbuj zrobic zdjęcie z funkcja BL w ciemym kosciele , gdy głowny motyw znajduje sie w dość znacznej odleglości od reszty kadru.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów