Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Domyślnie

mam deltę w S5 (wcześniej w D200) i jest spoko, kółka są tandetnie plastikowe, ale od biedy mogą być, więcej wad nie stwierdziłem
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    No tak, ale czemu?
    Poprzyj to jakimiś faktami.
    Widzę, że masz MB-D80, a czy miałeś odpowiednik Delty dla D80?
    Jestem ciekaw ogólnych różnic.

W teście zrobionym przez Alfa:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31718
    dość pozytywnie ocenia gripa Delty.

Dlatego chciałbym poznać jakieś argumenty, które przekonają mnie albo do Delty albo do MB-D200.
    1. bo to oryginał ... zressztą nemeth juz ci to napisał

2. widziałem kilka gripow Delty i mb-d80 no i tak - kazda delta była inna - chodzi o jakośc wykonania - jedna skwierczała w lapie, inna miała kompletnie inny plastik od reszty, jeszcze inna miała problemy z kołami nastaw bo chodziły jakby w środku były na gumie do żucia... pomijam ich tandetność, bo sprawiały wrażenie jakby zaraz miały powypadać. MB-D80 wszystkie były takie same i nie odbiegały od siwbie jakością wykonania.

Wniosek - w fabryce gdzie klepią delty to zależy jaki dzien ma majster albo jaka zmiana akurat robi (jak z radzieckimi szkłami) - raz jest dobrze raz tragicznie...

3 za ile teraz chodzą uzywki mb-d200?

4. kupił byś coś wreszcie samodzielnie bez pytania się o zdanie innych...
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 06-09-2008 o 14:26
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Oki, postanowione.
    Biorę MB-D200.
    Nówkę znalazłem najtaniej za 389 zł, a używki na allegro najtaniej chodzą za 350 zł.

Dzięki za pomoc

P.S. kupiłem dekielek na obiektyw i nikogo się o zdanie nie pytałem

Domyślnie

Deltę serdecznie odradzam, co prawda miałem ją do D50, lecz i tu nie spodziewałbym się rewelacji. Jakość wykonania dziadowska, działanie - jeszcze gorzej. Na 2 bateriach nie robił więcej niż 200 zdjęć, szybko je rozładowywał itd. Generalnie Delta to szajs. Jak kupować grip to tylko dedykowany.
    D200, N 18-70 DX, N 50/1.8 D, S 105 2.8 DG Macro, SB-600, Lovepro Slingshot 100 AW, Tamrac 5501 Explorer, Raynox DRC-250, filtry. Sandisk Extreem III 4gb i Leksar 300x 4 gb.

Domyślnie

Oooo, właśnie o taką opinię chodziło.
    Dzięki wielkie!

Już postanowiłem zakupić MB-D200, teraz tylko szukam czegoś używanego, ale chyba kupie w sklepie za 389 zł, bo to najniższa cena, jaką znalazłem za nówkę.

Dzięki za pomoc!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maldoror13 Zobacz posta
    Deltę serdecznie odradzam, co prawda miałem ją do D50, lecz i tu nie spodziewałbym się rewelacji. Jakość wykonania dziadowska, działanie - jeszcze gorzej. Na 2 bateriach nie robił więcej niż 200 zdjęć, szybko je rozładowywał itd. Generalnie Delta to szajs. Jak kupować grip to tylko dedykowany.

o ile wiem to w D50 ten grip niebył zbyt udany, natomiast tak jak pisałem mam w D70s mam w D200 uważam że nie jest wart dopłaty 200zł. Poza tym D200 gorzej się trzyma z gripem, gdyby nie pionowy spust to pewnie bym go nie kupił
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Oszczędny w słowach Awatar danp
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Mam D200 z deltą a przez pewien czas używałem z oryginałem. IMHO delta jest całkiem dobra i działa bez problemu. Kwestia przyzwyczajenia się do spustu migawki (dość miękki) o plasticzanych kółkach już ktoś pisał ale to tylko walory estetyczne bo działają prawidłowo, przełączanie baterii ręczne. Wiadomo że oryginał lepiej wykonany, guma na gripie przyjemniejsza w dotyku, auto przełączanie baterii itp ale chyba nie warto dokładać tyle kasy i lepiej przeznaczyć ją na coś innego

@Maldoror13 ja nie wiem co ty za gripa miałeś ale ja na swoim robię ok 1000 fotek z włączonym VRem, wszystko jest spasowane ładnie i nic nie trzeszczy i nie zgrzyta
    D700 | D200+MB-D200 | F65 | N 24-70/2.8G | S 50/1.4 | N 85/1.4 | N 70-200VR | SB-900 | BENRO A-500EX+KB-1A

Domyślnie

Ja już kupiłem MB-D200 i jestem zachwycony. Wykonanie dużo lepsze (w porównaniu do delty do d70s). Teraz chociaż się nie martwię, że coś się połamie Jedyne co mnie lekko drażni to ten spust. Jest tak czuły, że najdelikatniejsze musnięcie palcem powoduje wyzwolenie migawki. Nie wiem czy to wada, ale z początku ciężko się przyzwyczaić (szczególnie po przejściu z delty, w której ten spust nie był tak delikatny). Mimo sporo wyższej ceny, uważam że było warto!

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ja już kupiłem MB-D200 i jestem zachwycony. Wykonanie dużo lepsze (w porównaniu do delty do d70s). Teraz chociaż się nie martwię, że coś się połamie Jedyne co mnie lekko drażni to ten spust. Jest tak czuły, że najdelikatniejsze musnięcie palcem powoduje wyzwolenie migawki. Nie wiem czy to wada, ale z początku ciężko się przyzwyczaić (szczególnie po przejściu z delty, w której ten spust nie był tak delikatny). Mimo sporo wyższej ceny, uważam że było warto!
    Mam taki sam czuły spust pionowy. Musiałem się przyzwyczajać. Nic się nie martw, przyzwyczaisz się.

Domyślnie

Mam od prawie dwóch tygodni MB-D80 do osiemdziesiątki i spust działa bardzo podobnie, tzn. jest miękki. Zapewniam Cię, że idzie się do tego przyzwyczaić. Dla mnie to już przestało być problemem. Teraz rozglądam się za drugim aku
    D80+MBD80 l N18-70 l N70-300VR l N85 1.8D l SB800 l Lowepro SS200AW

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów