Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Zamek w Janowcu

Domyślnie

Mam pytanie: czy te kadry są OK? Czy kombinuję w dobrym kierunku?

Domyślnie

Tak, te są lepsze.

Domyślnie

wyjaśnij tylko co to za zamek (bo nie jest to Janowiec)
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Ujazd, Krzyżtopór się zwie

Domyślnie

Może tak będzie to lepiej wyglądać, na tamtym za dużo czerwieni.

Domyślnie

Mam jeszcze kilka pytań.

Czy na zdjęciu nr 1 powinienem ustalić horyzont na parapetach czy tak jak to zrobiłem na daszku z dachówką?
    Czy zdjęcie nr 2 można zaklasyfikować jako architektura czy raczej krajobraz?

PS. To jest Kazimierz D.

Domyślnie

6 i 9 te zdjęcia się bronią. Reszta ma zasadniczą wadę - złe naświetlenie. Niebo Ok, reszta ciemno. Pomaga w tym szara połówka, albo osobna obróbka nieba i reszty. Polecam na początek pierwsze rozwiązanie. Co do zdjęć z Ujazdu. Pierwsze, nie trafiony kadr, zasadnicze elementy tej wieży (harby) sa poza kadrem, drugie, błąd jak wyżej i do tego pryszcze na matrycy mocno widoczne. Ćwicz i próbuj, z czasem zapewne będzie lepiej.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Nie ustalaj na niczym horyzontu. Postaraj się aby boki tego budynku był nachylone pod tym samym kątem.

To jest tzw. mała architektura. Trawy, ani innych tego typu elementów tam prawie nie ma.

Zdjęcia oczywiście do poprawy, ale w zdjeciu numer 1 kroczysz w dobrą stronę.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów