Szukaj
Jak juz retuszujesz do bolu to pomysl tez troche o innych czesciach ciala niz twarz...
retuszowalem calosc, ale cialo faktycznie troszke mniej![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
moja opinia i sugestia: powinieneś popracować nad chaosem w kadrze i świetle.
Mnie razi czarna koronka - na głowie kojarzy mi się z żałobą. A dziewczyna jest w bieliźnie... Dziwne połączenie.
faktycznie ta czarna koronka trochę mało pasuje...
Mi najbardziej podoba się 3 ale wyraz twarzy modelki gryzie się właśnie z tą czarną koronką i jakoś tak nie współgra z całością. Ale 3 jest ładna i tak![]()
Artur Borzęcki Photography
Nikon D700 ; N24-70mm 2.8 ; N50mm 1.8 ; Sigma 150mm EX Macro ; SB 900
no to jeszcze jedno...
4
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
A gdzie ostrość?Wyostrz troszkę, może gdzieś się objawi.
1 - całkiem, całkiem jak na moje gusta. To co mi najbardziej przeszkadza to... modelka jest ewidentnie ustawiona do szerokiego kadru, a Ty wykadrowałeś wąsko. Z tak rozłożonymi ramionami wyszła na strongwoman.
2 - największy błąd został Ci już wytknięty, tj. to, że nie umiałeś się zdecydować co tak naprawdę chcesz pokazać. Gdy przewijałem stronę w dół to pomyślałem - o, bardzo dobre zdjęcie. Nagle widzę ten stanik i zdanie zmieniłem. Już nawet te fałdki na boczku tak nie przeszkadzają jak ta próba połączenia dwóch bajek w jedną. Ale można to łatwo uratować - ciachaj mocno (najlepiej w kwadrat) z dołu i będzie ciekawe zdjęcie. Fakt, będą dłonie przycięte ale mam wrażenie, że i tak wyjdzie lepiej niż ze stanikiem. Co do obróbki również się zgadzam. Z wygładzaniem jak z wieloma innymi rzeczami w życiu - dobre jest, byle z umiarem. Mogłeś twarz potraktować tak samo delikatnie jak i resztę ciała i myślę, że byłoby miodzio. Szkoda też, że przyciemniłeś (niedoświetliłeś?) ręki.
3 - szkoda, że nie byłeś konsekwentny jeśli chodzi o tło. W poprzednich pasowało a tutaj nagle takie "legitymacyjne". I znowu pojechałeś z tym blurem tak, że głowa boli.
4 - bez szaleństwa, ale kadr fajny, moim zdaniem nic się nie gryzie tylko ostrości zabrakło no i znowu ten blur. Może też ciut poziomy podciągnąć bo jak na moje oko to z leksza niedoświetlone to zdjęcie.
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami