Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Widoczek pod słoneczko

Pokrzyczcie trochę na mnie

1

2

Domyślnie

Mnie się podoba tak sobie. Ale nie dlatego, że mam jakieś szczególne uwagi do samego zdjęcia. Ja po prostu preferuję innego rodzaju spojrzenie i starałbym się ułożyć tak kadr, żeby nie było widać miasta(o ile to możliwe).

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

A gdyby tak pozbyć się przepału ?
    Kadry pocztówkowe, po dogłębniejszym wpatrzeniu nawet ciekawe...
    Ku mej szczerości - obróbka zwalona...

Domyślnie

Piotrek, zaufaj mi na słowo (bo cholera jak na złość tych oryginałów też już nie mam ) że dużo więcej nie dało się wyciągnąć.

Na obu zdjęciach była biała plama zamiast nieba

Zbanowany
    Miasto
    Lublin | Chodel

Domyślnie

S5 Pro | S10-20 | N18-70 | To50-135 f2.8 | Cokin

Na obu zdjęciach była biała plama zamiast nieba
    przykleic w jakims watku o mega rozpietosci tonalnej s5

Domyślnie

Cokina akurat nie miałem przy sobie.

A żeby nie S5 to foty by leżały w śmieciach bo nie tego nieba po prostu nie dałoby się przywrócić. Chyba że przeklejeniem z innego.

Zdjęcia powstały w dość nieszczęśliwym okresie fascynacji S5 który skutkował przepalaniem wszystkiego

No ale na pewno każdy aparat zapewni Ci możliwość policzenia elementów składowych muru i odzyskanie nieba przy zdjęciu robionym bez filtrów pod pełne słońce.......

Domyślnie

Dałoby się uchwycić lepiej te kadry ale nie jest źle. Pomysł na zdjęcia pod słońce i z mocnym kontrastem okej (szczególnie do dobrego BW), ale technicznie spaliłeś. Spadł mocno kontrast i do tego te ślady po niestarannym maskowaniu strasznie daję się we znaki oglądającemu.

Domyślnie

"Piotrek, zaufaj mi na słowo (bo cholera jak na złość tych oryginałów też już nie mam ) że dużo więcej nie dało się wyciągnąć."

Pojecie wzgledne.

Jezeli z malego jpga poszlo globalnie tyle, to z duzego nefa na pewno mozna lokalnie wiecej wykrecic.
    Prawda Piotr_ek ?

Inna sprawa, jaki jest zamysl autora, ale ten temat sobie odpuszcze.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

seeker fajnie że Ci się chciało. Taki rezultat to nie problem. Jest tylko jedno "ale" - popatrz co się stało z molem , czy nawet fragmentem zieleni.

Fakt że wciąż poznaję możliwości tej matrycy i nie zawsze trafię z obróbką ale w tym przypadku starałem się to jakoś wypośrofkować

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów