Szukaj
Mnie się podoba tak sobie. Ale nie dlatego, że mam jakieś szczególne uwagi do samego zdjęcia. Ja po prostu preferuję innego rodzaju spojrzenie i starałbym się ułożyć tak kadr, żeby nie było widać miasta(o ile to możliwe).
A gdyby tak pozbyć się przepału ?
Kadry pocztówkowe, po dogłębniejszym wpatrzeniu nawet ciekawe...
Ku mej szczerości - obróbka zwalona...
Piotrek, zaufaj mi na słowo (bo cholera jak na złość tych oryginałów też już nie mam ) że dużo więcej nie dało się wyciągnąć.
Na obu zdjęciach była biała plama zamiast nieba
S5 Pro | S10-20 | N18-70 | To50-135 f2.8 | Cokin
przykleic w jakims watku o mega rozpietosci tonalnej s5Na obu zdjęciach była biała plama zamiast nieba![]()
![]()
Cokina akurat nie miałem przy sobie.
A żeby nie S5 to foty by leżały w śmieciach bo nie tego nieba po prostu nie dałoby się przywrócić. Chyba że przeklejeniem z innego.
Zdjęcia powstały w dość nieszczęśliwym okresie fascynacji S5 który skutkował przepalaniem wszystkiego
No ale na pewno każdy aparat zapewni Ci możliwość policzenia elementów składowych muru i odzyskanie nieba przy zdjęciu robionym bez filtrów pod pełne słońce.......
Dałoby się uchwycić lepiej te kadry ale nie jest źle. Pomysł na zdjęcia pod słońce i z mocnym kontrastem okej (szczególnie do dobrego BW), ale technicznie spaliłeś. Spadł mocno kontrast i do tego te ślady po niestarannym maskowaniu strasznie daję się we znaki oglądającemu.
"Piotrek, zaufaj mi na słowo (bo cholera jak na złość tych oryginałów też już nie mam ) że dużo więcej nie dało się wyciągnąć."
Pojecie wzgledne.
Jezeli z malego jpga poszlo globalnie tyle, to z duzego nefa na pewno mozna lokalnie wiecej wykrecic.
Prawda Piotr_ek ?
Inna sprawa, jaki jest zamysl autora, ale ten temat sobie odpuszcze.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
seeker fajnie że Ci się chciało. Taki rezultat to nie problem. Jest tylko jedno "ale" - popatrz co się stało z molem , czy nawet fragmentem zieleni.
Fakt że wciąż poznaję możliwości tej matrycy i nie zawsze trafię z obróbką ale w tym przypadku starałem się to jakoś wypośrofkować
Skontaktuj się z nami