Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Prośba o pomoc przy restauracji fotografii

Witam wszystkich,

nie wiem czy to odpowiednie miejsce na taką sprawę, ale bardzo potrzebuje pomocy. Mam pewne zeskanowane zdjecie, które jest dla mnie cenne. Niestety jego jakość jest bardzo zła. Chciałbym sie zapytać czy jest taka możliwość aby "poprawić" tą fotografię? Czy ktoś ewentualnie mógłby spróbować? Moja wiedza na temat obróbki zdjęć jest przeciętna. Jednyne co mi przyszo do głowy filtr high pass i mieszanie warstw na overlay. Ma ktoś jakies inne pomysły?

Pozdrawiem!

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

więcej rozdzielczości nie da się wycisnąć ze skanera?? musisz mieć sporą rozdzielczość..później to już dłuuuga i mozolna obróbka zdjęcia żeby wyostrzyć, wyrównać tony, wyczyścić i ponaprawiać braki
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Nie mam niestety mozliwości mieć tego zdjęcia w większej roździelczości. Mówisz, że raczej żmudny ręczny retusz pozostaje? Chodzi mi głównie w miare możliwości wyraźne twarze.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Nie ma się co czarować, z kiepskiego materiłu źródłowego ciężko coś wyciągnąć. Zwłaszcza jeśli chodzi o twarze. Fotek nie jasnowidz, nie zgadnie kto tam stoi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shane Zobacz posta
    Chodzi mi głównie w miare możliwości wyraźne twarze.
    Zły dział, przenieś zdjęcie do działu "cuda i rzeczy niemożliwe" z niczego nic nie zrobisz
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kęty/Diest

Domyślnie

Hmmm, według mnie to nie jest skan ze zdjęcia, tylko zdjęcie ze "zwisu", czyli aparat nad zdjęciem, nie udało się trafić prostopadle z tąd te uciętepod kątem ramki...
    Ostatnio edytowane przez titus1 ; 05-09-2008 o 09:27

Uprawnienia umieszczania postów