Szukaj
gdyby porownywac zdjecia z podskokiem wykonywane na plenerach slubnych z rozowymi torebkami, to mozna stwierdzic, ze producenci torebek w innych kolorach musieliby zmienic profesje. interesuje mnie dlaczego tak jest?
moda? no ok, ale dlaczego slepo podazac za moda ktora w ogolnym odbiorze jest brzydka i nieatrakcyjna... klapki na oczach? bo inni tak maja? bo chce sie wyroznic*?
* moze zly przyklad. wyrozniaja sie teraz Ci ktorzy nie dadza z siebie pajacyka zrobic![]()
Ostatnio edytowane przez R ; 04-09-2008 o 12:50 Powód: .
侍
Podobno Richard Avedon był tym pierwszym który wprowadził "Jump" do fotografii mody, wcześniej zdjęcia mody były bardzo statyczne.
Zdjecia ślubne wykonane w stylu "Jump" nie za bardzo mi sie podobaja, moze jak byłyby robione w studio na białym tle, czarno-białe i najlepiej klasyczną metodą, to wyszlo by cos ciekawego jak u Philippe Halsmana:
http://www.magnumphotos.com/Archive/...Album&SP=Album
Jestem przekonany że większość fotografów ślubnych nie widziała tych zdjęć, natomiast większość fotografów widziała zdjęcia w stylu "Jump" na polskich stronach forumowych typu digart itp.
a w sumie tak podchodząc do sprawy można zapytać
-dlaczego wszyscy chcą slub brać?
-dlaczego kupuja samochody?
-dlaczego jeżdżą na wczasy?
dlaczego.....???
w sumie to zacząłeś rozważania malkontenta na temat skoków ale mogłeś zacząć też na temat winietek BW całego stada innych spraw
jesli ktorys z nas jest malkontentem to na pewno nie ja. ja zadalam konkretne pytanie na konkretny temat. nie interesuja mnie inne "dlaczego"
znasz odpowiedz - napisz. sam wykonujesz podobne zdjecia - napisz![]()
侍
..konkretne pytanie na konkretny temat z wyraźnie wartościująca intonacja - jak można takim knotom hołdować.
Ale to ani konkretne pytanie, ale konkretny temat. Bo w/w skoki, jak absolutnie każdy pomysł, można zrealizować z wielką klasą - czego dowodzi link z posta Floyd Rose, jaki zupełnie tandetnie.
Na przyszłość warto by zalinkować konkretne zdjęcia, zamiast rzucać pytaniem w próżnie i tupać nóżką, że nie ma mądrych odpowiedzi.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami