Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pytanie do fotografów ślubnych (i nie tylko)

Ogladam zdjecia slubne prezentowane na forum i mam jedno pytanie:

Co powoduje osobami ktore fotografuja sluby (plenery slubne) by za wszelka cene zrobic z mlodych podskakujacych pajacow? Jakie przeslanie niosa ze soba zdjecia w ktorych powazni ludzie przyjmuja idiotyczne latajace pozy?

Naprawde Wam i Slubniakom sie to podoba???

Inne fanabeire fotografow slubnych pomijam, ale tej jednej nie trawie i chcialbym uslyszec co powoduje uczestnikami takich sesji, ze godza sie na to... i co powoduje fotografami, ze proponuja cos takiego?
    Ostatnio edytowane przez R ; 04-09-2008 o 11:50 Powód: lit.

Domyślnie

bo lubią skakać?
    bo mają w tym dniu dobry humor i mają chęć to pokazać?
    bo jeszcze są młodzi i na starość już nie podskoczą?
    bo tylko studyjne pozy nie są "idiotyczne" a co któraś para chce mieć "zwariowane" zdjęcia (pozdrawiam Artura)?
    bo inni nie mają takiego zdjęcia w albumie a oni chcą mieć?
    bo dlaczego by nie?

Ps: bo to mi się cały czas podoba choć minęło parę miesięcy?
    http://img528.imageshack.us/img528/4...47kopiaod6.jpg
    Ostatnio edytowane przez jacek.gold ; 04-09-2008 o 11:57

Domyślnie

przegladajac forum smiem stwierdzic, ze wiecej niz polowa par matakie w albumie stwierdzenie "bo inni nie maja" jest nietrafne

dodam jeszcze jedno:

bo chce miec glupawa mine na zdjeciu ktore bedzie dla mnie i dla mojej rodziny pamiatka na cale zycie...

ktos sie dopisze?

Domyślnie

Zdjęcia ślubne to indywidualna sprawa każdego fotografa. Dzięki różnym pomysłom, młode pary mają wybór na rynku i to oni decydują jaką chcą mieć sesję. Gdyby takie zdjęcia "skoczne" i "z głupimi minami" nie podobały się młodym to pewnie takiego fotografa by nie wynajęli.

Fotograf musi dostosować się indywidualnie do potrzeb klienta (młodej pary), wszystko zależy od wieku i poczucia humoru jakim dysponują.

Najlepiej wykonać ze 150 ujęć/pozycji i niech młodzi sami wybiorą sobie te najlepsze według nich, do ich albumu.

Pozdrawiam
    ....:::: | NIKON | ::::....

Domyślnie

R, Ty chciałabyś tak, inni mogą chcieć inaczej. To chyba oczywiste.
    Czy może oczekujesz jakiejś konkretnej odpowiedzi w wątku?
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Tu chyba trzeba rozróżnić zdjęcia robione dla młodych, od tego co się na forum pokazuje. Na forum już było praktycznie wszystko: od tyłu, od przodu, z góry, z dołu, w wodzie, w samochodzie, w kościele, na cmentarzu, ....., ostro, nie ostro, itd, itp. Było prawie wszystko. Może chodzi to więc o to, żeby wykombinować coś, czego jeszcze na forum nie było. A to, jak widać, łatwe nie jest.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Tu chyba trzeba rozróżnić zdjęcia robione dla młodych, od tego co się na forum pokazuje. Na forum już było praktycznie wszystko: od tyłu, od przodu, z góry, z dołu, w wodzie, w samochodzie, w kościele, na cmentarzu, ....., ostro, nie ostro, itd, itp. Było prawie wszystko. Może chodzi to więc o to, żeby wykombinować coś, czego jeszcze na forum nie było. A to, jak widać, łatwe nie jest.

no wlasnie... nasuwa sie kolejne pytanie, jaki procent "artyzmu" z forum trafia do albumu docelowego odbiorcy?
    czy to jest artyzm handlowy czy tylko sztuka dla samego siebie...

latwiej jest robic oklepane standardy* niz myslec.

*czyt: kazdy ma zdjecie z podskokiem - mam i ja!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motylanoga Zobacz posta
    R, Ty chciałabyś tak...

a ja nie mowie jak ja chce bo to indywidualna sprawa, pytam sie dlaczego inni chca...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    a ja nie mowie jak ja chce bo to indywidualna sprawa, pytam sie dlaczego inni chca...
    Eee... to chyba trzeba zapytać tych co chcieli? Nie mam na przykład pojęcia dlaczego moja sąsiadka kupiła sobie różową torebkę, bo uważam, że jest okropna, ale jej się najwyraźniej bardzo podoba.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

gdyby porownywac zdjecia z podskokiem wykonywane na plenerach slubnych z rozowymi torebkami, to mozna stwierdzic, ze producenci torebek w innych kolorach musieliby zmienic profesje. interesuje mnie dlaczego tak jest?

moda? no ok, ale dlaczego slepo podazac za moda ktora w ogolnym odbiorze jest brzydka i nieatrakcyjna... klapki na oczach? bo inni tak maja? bo chce sie wyroznic*?

* moze zly przyklad. wyrozniaja sie teraz Ci ktorzy nie dadza z siebie pajacyka zrobic
    Ostatnio edytowane przez R ; 04-09-2008 o 12:50 Powód: .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów