Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Duże Zoomy ;)

Domyślnie Duże Zoomy ;)

Witam

Jakoś dawno tu nie zaglądałem. Powoli wracam do "normalnego" funkcjonowania. Ostatnie kilka miesięcy spędziłem w drodze i siedząc w terenie. Dziś w ramach przypomnienia, że jeszcze żyję kilka "w moim stylu", a w zasadzie "naszym", bo wrzucam zdjęcia i moje i autorstwa mojej lepszej połowicy (vel. Korina na naszym forum)

W akcji D200, 105/2.8D, pierścienie pośrednie i TCx2 (stąd rozmydlenie i utrata szczegółów).

Trociniarka czerwica (Cossus cossus), dorosła ćma ma uwsteczniony aparat gębowy.

Tabanus sp., czyli po naszemu bąk (znany też jako giez). Krwiopijna bestia.

Nieoznaczona błonkówka.

Kolczak zbrojny (Cheiracanthium punctorium), jeden z najjadowitszych i najbardziej agresywnych krajowych pająków. Ma czym udziabać

Łątka (Enallagma cyathigerum) - samiec. Dla ciekawostki, zobaczcie ile czasu mogę spędzać z healing brush w PSie Tu jest "całkiem czysto"
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Mordki urocze (niektóre bynajmniej ). Jak dla mnie błonkówka nieoznaczona potem dzieweczka i gały ćmy - w takiej kolejności.
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

hej hej a ja już gdzieś napisałem ze robale Cię zeżarły , zbliżenia ciekawe,

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

sailor
    Gość

Domyślnie

ostatnie jest przeboskie.. dawno nie widzialem tak sympatycznego robala nie wiem czemu ale skojarzyl mi sie z ta mowiaca skarpeta w reklamie plusa.. powinien jeszcze powiedziec "dziekuje" ;D

Domyślnie

A już się martwiłem że cię gdzieś wcięło, a tu powrót w wielkim stylu
    Pozdrawiam

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Fajnie, że wracasz Jednak robale Cię nie zeżarły..

Widze, że idziesz na maksa z powiększeniami - nawet TC w uzyciu. Też czasami podepne swój TC1,4(Soligor) ale jakość spada, nawet bardziej niż w przypadku DCR250, którego chce kupić, jednoczesnie nie moge się zdecydować, bo tez spadek jakości.

Jak dla mnie 3 ostatnie fotki najlepsze.

pozdrawiam

Domyślnie

Dziękuję

W pewnym sensie zeżarły. Przez najbliższe zimowe miesiące czeka mnie kupa zabawy z zebranym w tym sezonie materiałem. Mam roboty do wiosny, albo i dłużej Z resztą jutro znów znikam na tydzień...

Niestety ten TC straszliwie psuje jakość i na serio zastanawiam się nad drugim kompletem pierścieni. Niestety tak długa lufa powoduje problemy z kontaktem na linii obiektyw-korpus.
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    Niestety ten TC straszliwie psuje jakość i na serio zastanawiam się nad drugim kompletem pierścieni. Niestety tak długa lufa powoduje problemy z kontaktem na linii obiektyw-korpus.
    Tez myślałem o drugim komplecie alebo o największym pierscieniu. Co masz na myśli pisząc o tych problemach ?

pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikuś Zobacz posta
    Tez myślałem o drugim komplecie alebo o największym pierscieniu. Co masz na myśli pisząc o tych problemach ?
    Nie wiem jak z innymi produktami innymi niż Kenko, ale te moje mają tendencję do lekkiego wyginania się pod ciężarem obiektywu. Następuje wtedy problem ze stykami i korpus "nie widzi" obiektywu. Prawdopodobnie z dwoma kompletami ten problem potęguje się, gdyż środek ciężkości odsuwa się od korpusu jeszcze bardziej. Wiem, że kilka osób miało podobne doświadczenia z Kenko.
    | DA | WWW | Blog |

Domyślnie

Lubię takie macro makro...niestety..coś za coś..
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów