Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Rzeczka,tama i latarnia

Takie cuś się popełniło ostatnio nad Tamizą

Domyślnie

Cieszy mnie 0 komentarzy ponieważ z tego wynika że nie da sie nic złego powiedzieć o tym zdjęciu. To co dobre sam sobie dopowiedziałem

Domyślnie

Czarno-białych nie lubię, bo zazwyczaj wypranie z kolorów nie ma uzasadnienia - tu właśnie chętnie zobaczyłbym kolor. Słońce było już dość nisko, kolorki powinny być ładne.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Nie będę owijał w bawełnę taki zafarb jest do bani.
    Albo kolor albo b/w.
    Do tego ta fota to bardziej architektura niżeli krajobraz.

Czarno-białych nie lubię
    od czarno-bieli wszystko się zaczęło... nie wiem jak można powiedzieć, że nie lubi się zdjęć czarno białych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wutomek Zobacz posta
    Słońce było już dość nisko, kolorki powinny być ładne.
    Jakby kolega raczył w exifa zerknąć to by się zastanowił co pisze. 14:20 - czy słońce mogło być nisko ? kilka dni temu ? Nie wiem, na geografii się nie znam

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Nie będę owijał w bawełnę taki zafarb jest do bani.
    Albo kolor albo b/w.
    Właśnie zdyskwalifikowałeś sepię dośc popularną niegdyś. A że "do bani" Hmmm Twoje zbójeckie prawo tak sądzić. Fotografia nigdy nie była obiektywna

Domyślnie

Zmylił mnie cień latarni, jakoś go sobie w wyobraźni przedłużyłem. Teraz spojrzałem na barierki - cień króciutki Co nie zmienia faktu, że wersja niekolorowa (bo na moim monitorze ta sepia taka mało zdecydowana jest) mi nie pasuje.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Właśnie zdyskwalifikowałeś sepię dośc popularną niegdyś.
    Ta technika ma sens tylko w przypadku fotek przeznaczonych na papier. I do tego wydaje mi się, że mało, który lab się w to bawi. Chodzi o koszta chemii. Do tego w tym przypadku sepia jest całkiem nietrafiona. Niebo to istna pikseloza - poważny błąd obróbki. Zdjęcie stwarza wrażenie jakby było niedoświetlone. Tak przynajmniej mi się wydaje. Bądźmy szczerzy i nie wmawiajmy sobie, że jest dobrze skoro tak nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Zdjęcie stwarza wrażenie jakby było niedoświetlone.
    Rozbawiłeś mnie teraz

Domyślnie

Przyjemna, zrównowazona kompozycja. Ładny kontrast prostych linii z rytmem półkolistych ...nie wiem co to
    Faktycznie sepia - i to taka niezdecydowana - chyba tu nie pasuje. Lepsze byłoby normalne BW.

Scena ma spora rozpiętość, jak sądze, zatem o ile nie uciekałes przed kolorem z powodu bledów ekspozycyjnych (videe cos nie tak z niebem), to przekonwertuj oryginał do czarno-bieli.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Rozbawiłeś mnie teraz
    No chyba mi nie powiesz, że trafiłeś w prawidłową ekspozycję ? jakbyś trafił to niebo miało by kolor nieba, detal byłby detalem i ogólnie światło grało by tak jak grać powinno.
    Do tego wyczuwam sarkazm w Twej wypowiedzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów