Szukaj
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Nr 1 podoba mnie się, reszta mniej.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
1. dobry kadr, można by się przyczepić napisu ‘Mill...’, ale się nie czepiamogólnie uważam, że fotka ok. ale nie pasuje mi zupełnie obróbka... BW do nowoczesnego budynku, jedno przeczy drugiemu.
2. ...
3. zastanawiam co by było jakby zastosować polara.
Jedyneczka całkiem mi się podoba.
Natomiast dwójka - hmm. Nie wiem czy jestem odosobniony w tej opinii, ale takie selektywne kolorowanie to dla mnie kwintesencja fotoszopowego kiczu. Sorry.
Szkła, D-ileśtak i za mało czasu.
To jest bardzo dobry dowód na to, że na szeroki obiektyw trzeba mieć pomysł. Jeśli się go nie ma, to wychodzi totalne dno, bo zniekształcenia nie zawsze są akceptowalne - nie zawsze dobrze wyglądają. Jedynka to całkiem udany kadr, trójka też nie jest zła, pomimo, że zniekształcenia na obu są bardzo widoczne. Ale dwójka to już całkowite nieporozumienie. I nie chodzi to o ten "selektywny kolorek", tylko o to, że wszystko się tu "wali" i to bez żadnego uzasadnienia. Moim zdaniem, dwójka do kosza, ale dopiero po przemyśleniu problematyki kadrowania z za pomocą szerokiego kąta.
Jacek
Skontaktuj się z nami