Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Ślub

Oszczędny w słowach
    Miasto
    w miejscu gdzie mam ciszę i spokój...

Domyślnie

Już mnie kilka osób nastraszyło księdzem, na początku trochę to przeżywałem...ale jak to przemyślałem, to aż tak źle chyba nie może być.

Dość istotne pytanie, ubiór:
    -garniak(sztywno)
    -czy eleganckie buciki, jeans, koszula(bez krawata, bo nie lubię) + ewentualnie do kościoła jeszcze marynarka i heja?(wygodnie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Berry Zobacz posta
    Dość istotne pytanie, ubiór:
    -garniak(sztywno)
    -czy eleganckie buciki, jeans, koszula(bez krawata, bo nie lubię) + ewentualnie do kościoła jeszcze marynarka i heja?(wygodnie)
    Nie jaskrawo, najlepiej na ciemno, jak jasna koszula to marynarka musi być, krawat nie musi.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Unhappy

mam takie pytanie, gdzie można zrobić taki kurs? Ile to trwa? Ile kosztuje? I czy trzeba spełniać jakieś specjalne wymagania? Pytam, bo znajomi poprosili mnie o reportaż ze ślubu, a okazuje się, że przydałoby się to pozwolenie na pstrykanie w kościele, a zostały tylko 2 miesiące :/
    Nikon D7100 + NIKON NIKKOR AF-S 17-55 f/2.8 + Nikon D70S + NIKON NIKKOR 18-105

Domyślnie

Witam,
    jakiś czas temu czytałam na tym forum wypowiedź, że małe, drewniane kościoły są najtrudniejsze do fotografowania. Czy to faktycznie prawda czy wystarczy dobry sprzęt? Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam

Domyślnie

Fotografuje stare drewniane kościoły i cerkwie (szlak architektury drewnianej). Wszystkie są bardzo małe, ciemne i słabo oświetlone. Nie we wszystkich byłem w środku, bo większość jest zamknięta. Ale miałem kilka przypadków gdzie były otwarte i była msza o 18.00. Teraz jeżdżę tylko w okolicach godz. 18.00. Na zewnątrz są piękne, ale w środku super.
    Wracając do tematu to polecałbym ze sprzętu coś z zakresu 10-20mm z f/2.8 lub jakąś sigmę 20/1.8 lub N 35/2. Pamiętam że nie schodziłem z ISO poniżej 500. W 90% robiłem zdjęcia Tokiną 11-16/2.8 i z czasami 1/20-1/40s.
    Czy są trudne do fotografowania, pewnie tak, bo czasami od ściany kościoła do ołtarza jest 4 może 5 kroków i ciasnota . Ale nie ma problemu z WB bo ściany są drewniane, ciemne, brązowe czasami czarne.

Domyślnie

Co do momentów, w których można fotografować... to większość księży gdy pytałem odpowiadała, że można fotografować praktycznie cały czas. Aczkolwiek podczas podniesienia i tak nie pstrykam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareknik Zobacz posta
    Fotografuje stare drewniane kościoły i cerkwie (szlak architektury drewnianej). Wszystkie są bardzo małe, ciemne i słabo oświetlone. Nie we wszystkich byłem w środku, bo większość jest zamknięta. Ale miałem kilka przypadków gdzie były otwarte i była msza o 18.00. Teraz jeżdżę tylko w okolicach godz. 18.00. Na zewnątrz są piękne, ale w środku super.
    Wracając do tematu to polecałbym ze sprzętu coś z zakresu 10-20mm z f/2.8 lub jakąś sigmę 20/1.8 lub N 35/2. Pamiętam że nie schodziłem z ISO poniżej 500. W 90% robiłem zdjęcia Tokiną 11-16/2.8 i z czasami 1/20-1/40s.
    Czy są trudne do fotografowania, pewnie tak, bo czasami od ściany kościoła do ołtarza jest 4 może 5 kroków i ciasnota . Ale nie ma problemu z WB bo ściany są drewniane, ciemne, brązowe czasami czarne.
    Napisz proszę, czy sprzęt, który mam wystarczy do focenia małego, drewnianego kościoła?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root21 Zobacz posta
    mam takie pytanie, gdzie można zrobić taki kurs? Ile to trwa? Ile kosztuje? I czy trzeba spełniać jakieś specjalne wymagania? Pytam, bo znajomi poprosili mnie o reportaż ze ślubu, a okazuje się, że przydałoby się to pozwolenie na pstrykanie w kościele, a zostały tylko 2 miesiące :/
    Zajrzyj TUTAJ

pzdrw

Paweł

Domyślnie

WALESZCZKA, jest dobrze, ale przydałoby się coś z zakresu zooma 10-20mm z f2.8 lub Sigma 20/24mm z f1.8.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów