Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Capierz
    Gość

Domyślnie Camera Control Pro 2

Witam serdecznie,
    Czy ma ktoś doświadczenie z Camera Control Pro 2?
    Chodzi mi o pracę w studio.
    Czy warto zakupić?
    Pozdrawiam

Domyślnie

Pracuję na poprzedniej wersji Camera Control Pro. Bardzo ułatwia pracę w studio. Zrobione zdjęcia zapisuje na dysku kompa a następnie wyświetla ich podglądy. Nie muszę wyjmować karty z aparatu i kopiować do kompa. Ja używam do pracy laptopa 15 cali, więc zamiast wpatrywać się w ekranik na body oglądam zdjęcia na ekranie. Z pozycji programu możesz sterować ustawieniami aparatu i "naciskać spust migawki" Przydatne gdy aparat stoi np. gdzieś wysoko lub jest ustawiony w jakiejś dziwnej pozycji i jest utrudniony dostęp do wziernika. Podoba mi się też możliwość nadawania zdjęciom własnych nazw np. zgodnych z nazwą klienta.

Domyślnie

lekki offtop Motyl a jak masz podlaczonego nikosia z kompem ?? jakies wifi czy moze normalnie USB i jakas przedluzka pokazna??
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Przy pomocy Camera Control Pro aparat można łączyć tylko za pomocą kabla USB, wersja programu Camera Control Pro 2 obsługuje wifi. Kabel mam długości 5 m, przy większych przedłużkach są kłopoty. Aparat nie widzi kompa lub odwrotnie Słyszałem, że kable dłuższe muszą być ze wzmacniaczem ale powtarzam słyszałem. Sam nie sprawdzałem czy działa.

Domyślnie

dzikeuje wlasnie o to mi chodzilo a jak cenowo taka przedluzka? jakas specjalna czy zwykla najprostrza?

Domyślnie

Widzę, że w opisie masz D300 sprawdź dokładnie, która wersja programu obsługuje to body. Co do przedłużek USB ze wzmacniaczem to tutaj nie mogę pomóc. Zero wiedzy. Ja używa zwykłej. Kosztowała chyba z całe 5 zł

Domyślnie

CCP2 obsluguje d300 , bawilem sie tym w wersji 1.0 chyba z moim d70s i jest to naprawde fajna sprawa. Wlasnie rozwazalem uzywanie tego w studio.
    thx za pomoc

Capierz
    Gość

Domyślnie

Dziekuję bardzo.
    Rozumiem, że pomocny i warto kupić. Szkoda, że tylko 5m ; )
    Pozdrawiam

Domyślnie

Na 5 m to działa u mnie. Może przy innym kompie, innym (lepszym) kablu USB pociągnie na dłuższą odległość.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    Przy pomocy Camera Control Pro aparat można łączyć tylko za pomocą kabla USB, wersja programu Camera Control Pro 2 obsługuje wifi.
    obie wersje dzialaja przez wifi. nawet stary capture control z nikon capture 4.x poradzi sobie z wifi.

roznica mieczy CCP i CCP2 jest glownie w obslugiwanym sprzecie. D3/300 wymaga CCP2
    podpis nieczytelny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów