Witam serdecznie,
Czy ma ktoś doświadczenie z Camera Control Pro 2?
Chodzi mi o pracę w studio.
Czy warto zakupić?
Pozdrawiam
Szukaj
Witam serdecznie,
Czy ma ktoś doświadczenie z Camera Control Pro 2?
Chodzi mi o pracę w studio.
Czy warto zakupić?
Pozdrawiam
Pracuję na poprzedniej wersji Camera Control Pro. Bardzo ułatwia pracę w studio. Zrobione zdjęcia zapisuje na dysku kompa a następnie wyświetla ich podglądy. Nie muszę wyjmować karty z aparatu i kopiować do kompa. Ja używam do pracy laptopa 15 cali, więc zamiast wpatrywać się w ekranik na body oglądam zdjęcia na ekranie. Z pozycji programu możesz sterować ustawieniami aparatu i "naciskać spust migawki" Przydatne gdy aparat stoi np. gdzieś wysoko lub jest ustawiony w jakiejś dziwnej pozycji i jest utrudniony dostęp do wziernika. Podoba mi się też możliwość nadawania zdjęciom własnych nazw np. zgodnych z nazwą klienta.
lekki offtopMotyl a jak masz podlaczonego nikosia z kompem ?? jakies wifi czy moze normalnie USB i jakas przedluzka pokazna??
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
Przy pomocy Camera Control Pro aparat można łączyć tylko za pomocą kabla USB, wersja programu Camera Control Pro 2 obsługuje wifi. Kabel mam długości 5 m, przy większych przedłużkach są kłopoty. Aparat nie widzi kompa lub odwrotnieSłyszałem, że kable dłuższe muszą być ze wzmacniaczem ale powtarzam słyszałem. Sam nie sprawdzałem czy działa.
dzikeuje wlasnie o to mi chodziloa jak cenowo taka przedluzka? jakas specjalna czy zwykla najprostrza?
Widzę, że w opisie masz D300 sprawdź dokładnie, która wersja programu obsługuje to body. Co do przedłużek USB ze wzmacniaczem to tutaj nie mogę pomóc. Zero wiedzy. Ja używa zwykłej. Kosztowała chyba z całe 5 zł![]()
CCP2 obsluguje d300 , bawilem sie tym w wersji 1.0 chyba z moim d70s i jest to naprawde fajna sprawa. Wlasnie rozwazalem uzywanie tego w studio.
thx za pomoc![]()
Dziekuję bardzo.
Rozumiem, że pomocny i warto kupić. Szkoda, że tylko 5m ; )
Pozdrawiam
Na 5 m to działa u mnie. Może przy innym kompie, innym (lepszym) kablu USB pociągnie na dłuższą odległość.
Skontaktuj się z nami