Szukaj
mz w przpadku 1 i 3 można by było zmieścić całe modelki w kadrze. Sam często sie zastanawiam robiąc fotkę z dopaleniem lampy jak dobrac czas, czy wydłużyć(iepezpieczeństwo poruszenia fotki) aby tło było jaśniejsze, a model jaśniejszy w miejscach gdzie kierunkowe światlo lampy nie dojdzie. Jest dylemat ale można stosowac podpórkę np statyw, monopod jednak w przypadku kiedy focimy w np w południe robale są najbardziej aktywne i trzeba działać szybko i ostrożnie.
najbardziej mi się podoba 3ka
pozdrawiam
W przypadku szybkich zawodników statyw raczej nie wchodzi w rachubę; monopod - już szybciej. Ale czasem ujęcia (i to z reguły te najlepsze) robione są z takich pozycji, że jedynie pewna łapa zdaje egzamin. No ale tu z czasem można kombinować tylko do pewnej granicy.
Też myślałem, że byłoby lux jakby na trójeczce była cała waha ... ale cóż - nie mam z czego ogona jej dokleić, bo w orginale też ją zaraz za skrzydełkiem ciachnąłem...Niestety z moim sprzętem muszę w zasadzie od razu kadrować już docelowo, bo cropy wyglądają ... nieciekawie. Może by tak na D90 się zasadzić... Jak stanieje, rzecz jasna...
Pozdrawiam,
(...\/...)
Kuż....a ,podoba mi się,bo jakbym swoje,niedawno wystawione, oglądał....
Pzdr
Andrzej
...tylko kadry inne..i tu bida...
Pozdrawiam
Andrzej.
Oooooooooo, ciekawe - chętnie bym je jeszcze raz obejrzał??? Bo i owszem Twoje wahy pamiętam, nawet chyba komentarza bardzo pochlebnego dałem, ale zabij mnie - kadrów za grzyba nie mogę sobie przypomnieć. A może tak dobre były, że mi się do łba brutalnie wryły i podświadomie szukałem podobnych???
Nie żartujmy, może w glamurze albo portrecie tak się da, ale z ważkami??? Cóż, mam jeszcze parę ciekawych ujęć, ino lekkiej obróbki potrzebują - wrzucę później. Mam nadzieję, że takich w swojej karierze nie popełniłeś (chociaż kto Cię tam wie...
).
Kurde, tak sobie teraz myślę, że ten komentarz to równie dobrze komplement mógł być... (chociaż kto Cię tam wie...
).
Pozdrawiam,
(...\/...)
[QUOTE][Kurde, tak sobie teraz myślę, że ten komentarz to równie dobrze komplement mógł być... (chociaż kto Cię tam wie...).
/QUOTE]
No..
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
najlepsza 6 , na pozostałych cięcia mi nie podchodzą
Skontaktuj się z nami