Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Lacie

Domyślnie Lacie

W!
    Szukam dysku zewnetrznego i decyzja padla na firme Lacie. Uzywal juz ktos dyskow tej firmy? A moze mielibyscie inne propozycje? Pojemnosc od 320GB do 500GB.

http://www.ceneo.pl/1464903
    Pozdrawiam

Domyślnie

Używam 500 GB Lacie D2 Quadra podpiętego przez FW800.
    Żadnych zastrzeżeń. Jak zabierasz HDD ze sobą ciekawą opcją*jest wersja SAFE
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

Domyślnie

Ja również sobie chwalę - mam 500GB, ale żeby nie było tak słodko - spiritwood dla odmiany narzeka, bo mu zdechł

Domyślnie

Mam do czynienia z kilkoma LaCie. Tragedia. Strasznie wolne, wiesza się bardzo często. Dział techniczny udaje głupa i nie są w stanie nic poradzić.
    Podobne problemy z wieszaniem w Maxtor Shared Storage Drive II
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    żeby nie było tak słodko - spiritwood dla odmiany narzeka, bo mu zdechł
    Mnie zdechły dwa Lacie, i to w odstępie jakiegoś roku. Oba o pojemności 500 GB. Dla jasności napiszę (bo być może nie wszyscy o tym wiedzą) w Lacie siedzą przeważnie twardziele firmy Samsung. Pierwsza padaczka odbyła się prawie bezboleśnie, bo trzeciego dnia pracy - dysk został wymieniony. Druga natomiast kosztowała mnie 1400 PLN (odzysk danych) i od tej pory wróciłem do starych sprawdzonych Seagate Barracuda.

Domyślnie

Unikaj sieciowych. Transfer po sieci beznadziejny, komunikacja z zewnątrz tylko przez stronę sieciową Lacie (po to w końcu został przygotowany, abyś miał dostęp do danych z dowolnego pkt na ziemi) i sesje 1 plikowe. Soft beznadziejny, możliwości konfiguracyjne również. mam jedną 500, drugiej już nie kupię.
    Pozdrawiam - uzma

Domyślnie

ja uzywam 500 GB D2 Quadra przez FW
    stojacego na biurku
    i drugiego rugged 320 GB do noszenia miedzy kompami z baza zdjec
    i jest ok

Domyślnie

poczytalem tak po internecie troche i jednak jest troche tych broblemow z tymi dyskami. a moze ktos podalby jakis konkretny model w cenie do 500zl? najwazniejsze zeby nie padl mi za szybko ( tfu, tfu ) i dzialal dosc szybko a nie jak slimak.

Domyślnie

jak ma podzialac to bym wzial WDka. z freeagentami seagate'a chyba tez wiecej problemow niz z zewnetrznymi odpowiednikami WD. jak masz pod co podpiac to mozesz wziac wersje z firewire i/lub esata - beda lepsze transfery.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

czym sie rozni dysk 2.5 od 3.5? Maly5 moglbys podac link to takiego dysku jaki proponujesz? sorki ze o takie rzeczy prosze ale kurde slabo znam sie na koomputerach jak i ''gadzetach''' komputerowych

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów