Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie PROBLEM Z KURZEM??

Witam mam problem z kuirzem w obiektywie posiadam kita 18-70mm niestety kurz siedzi praktycznie w środku i zaczyna pokazywać sie na zdjęciach zdjęcie poniżej przy f29 dolny prawy narożnik oraz na całości zdjęcie pojedyncze czarne kropeczki

[center:4f3cd8b20d] [/center:4f3cd8b20d]

Natomiast przy f4.5 troche mniej to widac ale czarna delikatna plamka w prawym dolnym narożniku niestety jest

[center:4f3cd8b20d] [/center:4f3cd8b20d]

Te czarne drobne kropki to lusterko zabrudzone ale raczej gdzies od srodka probowalem pozbyc sie tego pedzelkiem ale raczej bezskutecznie natomiast ta czarna plamka to syf siedzacy w obiektywie czy macie na to jakis sposob czy raczej tylko serwis Sprzet ma 4 miesiace i juz takie rzeczy sie trafiaja a dbalem o niego jak nalezy POMOZCIE!!!

Domyślnie

To raczej zabrudzenie matrycy a nie kurz w obiektywie
    SB800 + ciężka torba ( oprócz talentu )

"lepiej milczeć, wtedy nawet głupca moga wziąć za mędrca"

Domyślnie

bialy260 Nigdy nie robie zdjec dekielkow tablic testowych itp ale tym razem pod wplywem Twojego posta pokusilem sie o podobne sprawdzenie mojej puszki

Mam 2 male paprochy ale jakos nie zamierzam sie nimi przejmowac bo jakby nie ten test wogole byl o nich nie wiedzial - jak sie nazbiera ich wiecej moze kupie jakas gruszke bo jest to syf na matrycy . Tak wogole to jestem zdumiony ze mam tak czysta matryce bo szkla zmieniam w kazdych warunkach i to bez specjalnych srodkow ostroznosci

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Wszystko sie zgadza nie mozna panikowac ale to wkurza bo to widac na zdjeciach i trzeba to wyeliminowac i mam problem jak

Domyślnie

Chyba nie czesto robisz zdjecia przy F29 ?
    Jezeli ma Ci to spedzac sen z powiek zainwestuj w taki sprzet
    http://www.allegro.pl/item107845986_...ocket_air.html

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Udalo mi sie troche usunac tego syfu ale ciezko wszystko wyeliminowac niestety te najgorsze zostaly i przy f4.5 pokazuja sie na zdjeciach cimne rozpuszczone male plamki dziwi mnie fakt ze od nowosci nie odkrecalem kita i skad ten kurz na matrycy w o obiektywie nie bede sie wypowiadal ptrzy zoomowaniu cignie kurz niesamowicie

Domyślnie

a jaka masz puszke??
    d70/50 sper szczelne nie sa i potrafia zaciagnac torche syfu do srodka. nie przejmuj sie tylko czasami dmuchaj gruszka
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

kit 18-70mm nie panikuje az tak bardzo z tego powdu ale najgorsze jest to ze widac ten syf delikatnie na zdjeciach a w f29 nie wspomne czarne kropki w kilku miejscach mam gruszke ale niestety nie bardzo ona pomaga to sa bardzo mikroskopijne drobiny ktore ciezko usunac

[ Dodano: Sob 03 Cze, 2006 ]
    Powiedzcie mi czym najlepiej jeszcze czyscic lustro niestety gruszka nie pomaga

Domyślnie

pytałem o korpus

a po co chcesz czyscic lustro?? chyba matryce....
    mam nadzieje, ze podnosisz lustro przed dmuchaniem matrycy...
    jesli nie pomaga dmuchanie to mozesz zakupic jakis zestaw czyszczacy, byla o tym juz rozmowa na forum, poszukaj w archiwum
    kurz w obiektywnie nie wpływa na jakosc zdjec- zadne plamki z tego nie pochodza
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piotrków Trybunalski

Domyślnie

Gdzie w menu jest opcja do podnoszenia w sumie robilem to recznie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów