Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
    Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

gALL

A jak kupi 85/1.4, to zapomni o 105/1.8... hehehe... Tylko że to już zupełnie inne ceny.

Jakby na to nie patrzeć, to od nikonów serie E poprzez kolejne wersje nikkorów Ai oraz Ais, Nikon ma do zaoferowania naprawdę znakomitą jakość niemal dla każdego klienta.

Pozdrawiam

Ps. Co do 28/2.8 Ais to może być podobnie jak w przypadku 35 - w analogu super klasa, a w cyfrze niewiele ponad przeciętność. Ale testuj Grześ, testuj, bo jest tutaj wielu zainteresowanych wynikiem.

Domyślnie

Jest jeszcze Nikkor AF-D 105/2 DC ... zapomni o 85/1.4 jak sie nauczy korzystac z DC )))

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

gALL

A miałeś okazję do porównań, że wyrażasz takie zdanie? Pewnie nie, bo gdyby tak było, to byś wiedział, że
    105/2 DC to dobry obiektyw, ale 85/1.4. D IF jest zdecydowanie lepszy.

Pozdrawiam

Domyślnie

Robilem oboma, owszem 85/1.4 lepsze ale 105/2 DC ma to cos co mnie kreci. Doczytaj, napisalem, ze spodoba sie autorowi pytania ta 105 jak bedzie umial wykorzystac DC.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

gALL

Tyle tylko, że z obiektywów manualnych za góra 500pln doszliśmy do najbardziej wyrafinowanej technologii DC...
    To, na co słusznie zwróciłeś uwagę - umiejętność posługiwania się - możemy rozszerzyć na wszystkie wymienione i te pominięte w tym wątku obiektywy. Każdy jest inny i każdego trzeba się uczyć. Tylko wtedy będą szanse na dobre i ładne zdjęcia.

Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie wystarczala 100/2.8 z serii E w polaczeniu z FE2 lub F3 )) Od dzis mam AF 85/1.8 ze wzgledu na moja lepsza polowke, ktora woli w studio AF, ze wzgledu na wade wzroku.

Domyślnie

O tak ten 105 DC to już mi od jakiegoś czasu po głowie chodzi, ale nowy kosztuje majątek a używek nie ma - jak już ktoś ma tak specjalistyczne szkiełko to się go nie pozbywa - niestety.

Co do różnic między 105/2,5 i 1,8 to chyba nie jest to jakaś przepaść klasowa.

Jeśli zaś chodzi o 85/1,4 to pewnie kiedyś i do tego szkła się przymierzę.

Pozdrawiam

Grzegorz
    ---------------------
    Co Cię nie zabije to Cię wzmocni...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów