Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ustawienia osobiste

Potrzebne mi łopatologiczne wyjaśnienie jak używać tego dobrodziejstwa W instrukcji stoi jak byk:
    Aby zapisać kombinację często używanych ustawień, należy wybrać jeden z czterech banków i wprowadzić w aparacie żądane ustawienia
    więc:
    - wybieram pierwszy z banków,
    - dostrajam ustawienia do potrzeb ...

... i jedynym efektem jest to że zaczynam pracować na ustawieniach domyślnych aparatu.

Co robię źle ??

Domyślnie

Wybierz bank, np. B, wprowadź ustawienia - i jeśli przełączysz się na inny bank, a potem wrócisz do B, powinny być zapamiętane Twoje ustawienia.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

ale z tego co piszesz wynika, że najpierw powinienem zacząć od zresetowania aparatu, a dopiero po tym wybrać bank, ustawić co trzeba, wybrać kolejny znów ustawić ... tak ?? bo z tego co piszesz wnika że nie mogę zacząć od tego by zapisać bieżące ustawienia jako pierwszy z profili

Domyślnie

wchodzisz na bank A (mieszasz ustawiasz)

wchodzisz na bank B (mieszasz ustawiasz)

wchodzisz na bank C (mieszasz ustawiasz)

wracasz do A masz to co ustawiles w A , do B to co masz w B

tu niema nic do tlumaczenia

na bankach mzna tylko zapisywac te ustawienia z "menu ustawien osobistych" , nie wiem czemu Nikon nie zrobil zebym na jednym banku zaladowal sobie auto iso a na drugim nie, chyba ze mozna? ale ja nic nie doczytalem i nie zdzialalem
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-08-2008 o 18:04 Powód: proszę nie mnożyć postów
    emeryt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    ..... nie wiem czemu Nikon nie zrobil zebym na jednym banku zaladowal sobie auto iso a na drugim nie, chyba ze mozna? ale ja nic nie doczytalem i nie zdzialalem
    .... więc lepiej doczytaj - instrukcja nie gryzie.

Te cztery banki można traktować jak cztery różne kartki papieru zapisane parametrami. Jeśli któryś z nich jest bieżący (został wybrany) to można go modyfikować (mazać po tej kartce) i zmieniać wartości parametrów. Wybranie innego banku (innej kartki) spowoduje, że ta poprzenia zostanie zapamiętana i pozostawiona tak, jak była zapisana bezpośrednio przed zmianą. Są to więc cztery różne zestawy parametrów. W danej chwili możemy mieć wybrany tylko jeden z nich i tylko w tym wybranym możemy dokonywać zmian. Trzeba jeszcze pamiętać, że parametry zostały podzielone na dwie grupy, każda po cztery banki, czyli bieżące parametry pracy aparatu są jedną z 16 różnych kombinacji zestawów parametrów (banków).
    Ostatnio edytowane przez JK ; 28-08-2008 o 15:24
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    .... więc lepiej doczytaj - instrukcja nie gryzie.
    bije sie w piers i jest mi teraz glupio a do instrukcji jeszcze wracam co jakis czas...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 28-08-2008 o 18:05 Powód: znacznik końca
    emeryt

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giziol Zobacz posta
    wchodzisz na bank A (mieszasz ustawiasz)

wchodzisz na bank B (mieszasz ustawiasz)

wchodzisz na bank C (mieszasz ustawiasz)

wracasz do A masz to co ustawiles w A , do B to co masz w B

tu niema nic do tlumaczenia

na bankach mzna tylko zapisywac te ustawienia z "menu ustawien osobistych" , nie wiem czemu Nikon nie zrobil zebym na jednym banku zaladowal sobie auto iso a na drugim nie, chyba ze mozna? ale ja nic nie doczytalem i nie zdzialalem
    Ustawienia osobiste reaktywacja. Mam pytanie o wasze ustawienia, preferencje odnośnie ustawień osobistych co wg Was jest najważniejsze.

Domyślnie

Jasne litery/cyfry na ciemnym tle; odwrotnie tchnie pewną amatorszczyzną...

...

Dobra, wygłupiam się - odwrotnie też czasem ustawiam.

...

Ostatnio edytowane przez popi ; 30-03-2013 o 20:05
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ileś nad tym myslał?

Domyślnie

6 sekund. Dziwne, żeś się nie domyślił

A żebyś się zbytnio nie spinał - drogi manfredzie - napisz jakie tematy fotografujesz...
    Ostatnio edytowane przez popi ; 03-04-2013 o 22:14
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów