Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: My Alaskan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    A co ze spacerem? Na smyczy? Słyszałem, że potrafią uciec, dwóch w okolicy szukałem, jednemu znalazłem nowy dom...
    Ja swojej nigdy nie pozwalam biegać luzem. Zawsze w szelkach i na smyczy (5m ). Mimo 8 lat to gdy zbliża się godzina spaceru to charakterystyczne wycie i ujadanie słychać w całej okolicy

Trudna rasa i nie do wychowania jak choćby owczarek niemiecki. Cholernie silny instynkt stadny. Bez przestrzeni do biegania czy spacerów nie polecam! Swoją kupiłem gdy miała rok od ludzi którzy trzymali ją w bloku "bo to taki ładny piesio"

A co do zdjęć - na 1 przydałaby się większa GO bo nos nieostry. 2 zwyczajna jakoś i nieszczęśliwe kadrowanie.

Domyślnie

Więc tak - odpowiem ogólnie na wszystkie chyba ... posty. Spacer owszem smycz, bez dwóch zdań, gdy mial rok spieprzył za zajacem do pobliskiego lasu i poszukiwania, nawoływania - okazały się finalnie szczęśliwe po prostu się zmęczył ganianiem i złapałem drania
    Od tej pory smycz długa, krótka, zależy ile czasu i w jaki teren. Tak się skalda, że w miescie mieszkamy ( domek - nie blok broń Boże ), ale w pobliżu duża otwarta przestrzeń, kilkuhektarowa łąka, las, więc jest spoko.
    Największą jednak frajdę sprawia mu to do czego stworzony- praca = ciąg - wypady za miasto na leśne kilkunastokilometrowe dukty - to jest to . Szory, z tyłu rower z córą i heja ! Żyć nie umierać. Ciekawostka - był na Turbaczu i Kopieńcu ( prosimy nie powtarzać bo to to przecież Parki Narodowe ... )
    Pozdrówka 4 all
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    Ciekawostka - był na Turbaczu i Kopieńcu ( prosimy nie powtarzać bo to to przecież Parki Narodowe ... )
    Pozdrówka 4 all
    Na Turbacz może - smycz musi być. Moja chodzi bez smyczy, jak zobaczy dziczyznę i stoi obok mnie to ją zatrzymam, ale jak jest w przodzie to z 5 minut musze poszukać kundla lub poczekać
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów