ktoś posiada może takową latarkę i zechce podzielić się wrażeniami?
Szukaj
ktoś posiada może takową latarkę i zechce podzielić się wrażeniami?
... obecny
Mam i uważam, że naprawdę warto... miałem Sabinkę 600 (się spitoliła) i na szybko kupiłem Sunpaka... spotkałem sie z informacją, ze jest to konstrukcja oparta na Metz`u 44 AF-4 ... ile w tym prawdy, nie mam pojęcia... aczkolwiek zrobiłem tym Sunpakiem dwa wesela i nie mam do jego pracy żadnych zastrzeżeń... może to zabrzmi jak herezja, ale nie widzę żadnej różnicy w poprawności i powtarzalności doświetlenia w porównaniu z Sabinką...Cicho pracuje, szybko się ładuje... (pełny błysk na aku2500 osiąga 3-4 sekundy)... zdziwlił mnie fakt mozliwości osiągnięcia 2 pełnych błysków w serii, ale to chyba na +... aku starcza w mojej na 350 pełnych strzałów przy EV 0.0...
Pełny manual się sprawdza, a automatyka nie zawodzi... ładnie wygląda, regulacja w pionie i poziomie nie zakłóca i-TTL`u (co np. w Tumaxach jest normą i poprawinie walą tyko na wprost), dyfuzorek przyjemnie rozprasza światło i może też za odbłyśnik robić... nie wiem czego można więcej chcieć ...za taką cenę ! (ok.509zł)
Zobaczymy jak się sprawiać będzie po dłuższym użytkowaniu![]()
A czy można ją wyzwalać zdalnie? Tak jak sabinki??
D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II
nie... no takie rzeczy, to tylko w Erze![]()
[SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio
Albo trzeba dokupić taką kostkę z fotocelą do montowania na statywie, można dostać na allegro i kosztuje to kilkanaście złotych. Sterowanie lampą oczywiście manualne.
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Postanowiłem sobie dzisiaj dorobić do mojego sunpaka złącze synchro w postaci mini-jacka. Przy gorącej stopce niema tak dużo miejsca jak w przypadku np speedlighta 580ex (czy jakoś tak) od canona, więc dolutowałem 2 kabelki na płytkę (do nóżek od gniazda, do którego wchodzi wtyczka z pięcioma kablami, brązowy - masa, zielony - kanał) przewierciłem obudowę z boku i wszystko śmiga. Wygląda to tak:
Fajny statyw![]()
Nie chciało mi się iść po statyw do zdjęcia
Wymieniłem właśnie wtyczkę w odbiorniku na kątowego mini-jacka, więc wygląda bardzo elegancko ;]
Witam wszystkich. Pierwszy post, pierwsze pytanie
Pożyczyłem dzisiaj od znajomego Sunpak'a pz42x i pojawił się mały problem. Zakup był wykonany pod aparat sony alpha, a ja mam nikona d40 x i z przyczyn chyba wiadomych nie mogę ich ze sobą "posklejać". Szukałem i szukałem, i sam już nie wiem czy dobrze szukałem, bo nie znalazłem informacji o przejściówkach/ adapterach, które to mogłyby załatwić mój problem. Dlatego postanowiłem zwrócić się do Was. Za wszelkie odpowiedzi będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami