Close

Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 185

Domyślnie

Patrząc na wyniki testów, a przede wszystkim inne sample, takie zachowanie normalne nie jest. Jeśli Twoim zdaniem jest różnie na różnych dystansach, to tym bardziej.
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Na moje oko oglądanie tak wielkiego zdjęcia nie bardzo ma sens. Fotkę wykonałeś z dużej odległości więc o szczegóły będzie tu ciężko. Trzeba też pamiętać, że przede wszystkim jest to szkło amatorskie, więc "cud optyczny" raczej tu nie grozi. Wystarczy jednak zmniejszyć fotkę do "normalnych" rozmiarów i wcale nie jest tak źle. Oczywiście pod warunkiem, że rzeczony napis nie jest bohaterem kadru.

LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sibelio Zobacz posta
    mam prośbę, niech ktoś spojrzy i zobaczy to mydło.
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...982dcd926.html

ostrość była na napis "przyjęcia okolicznościowe"
    D80 + 18-105
    mam coś z obiektywem czy taka jego natura?
    bo na napisie mydło okrutne :/
    i często tak robi z innymi oddalonymi obiektwami, że sa niewyraźne albo totalnei mydlone
    nie wiem co jest grane

robione w najlepszej jakości JPG (FINE)

zdjęcie wykonane z odległości około 100-150m

ogniskowa=75mm
    F=13
    ISO 200
    1/160s
    Uważam, że jest ok zwłaszcza, że F=13

...mam od kilku dni ten szklany plastik i bardzo mnie pozytywnie zaskakuje, zwłaszcza jako zamiennik kita 18-55

ognikowa - 105 mm
    ExposureTime - 1/13 seconds
    FNumber - 5.60
    ISOSpeedRatings - 800

z ręki

Domyślnie

To i ja coś wrzucę z D90+18-105. ISO 400, 105mm, f5,6, 1/30sek

Domyślnie

Patrzę na wiewiórkę i nie mam pytań.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

No to jeszcze jedna. Parametry te same tyle że 1/50sek.

Domyślnie

I niech ktoś powie, że ten kit jest do kitu...
    LED ZEPPELIN

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Mógłby mi ktoś syntetycznie porównać N18-70 i N18-105VR? Wiem że to oba kity ale nie potrafię się zdecydować... Poczytam w jednym miejscu to szala przechyla się na jedną stronę to znowu w drugim miejscu na drugą stronę... Osobiście bardziej się skłaniam do 18-70 ze względu na światło ale 18-105 jest nowszym obiektywem no i sam nie wiem...

Domyślnie

Hmm... Temu nowemu na dobrą sprawę nie ma co zarzucić. Fakt, jest deczko ciemniejszy, za to wyposażyli go w VR. Ma też większą rozpiętość ogniskowych, co też jest przydatne. Owym nieszczęsnym plastikowym bagnetem nie ma się co przejmować - na pewno będzie trwały. Testy też rekomendują to szkło... Nie wiadomo jedynie czy będzie zaciągał kurz równie ochoczo jak 18-70. Tu czas da odpowiedź. Może poczekać..?
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

A ja też coś napiszę

Z reguły bawię się zestawem N 17-35, 50 1.8 i 80-200 D ED. Ostatnio potrzebowałem mieć jak najlżejszy aparat/największy zakres ogniskowych i pożyczyłem to szkiełko. Nie odczułem braku ostrości, VR nawet się trochę przydał. Boli tylko światło, ale jakoś obrazu w mojej cenie jest super. Za +/- 800zl, lepszego nowego szkiełka imo nie ma.

Co do kurzu - spędził ze mną 25h na pustyni błędowskiej i widocznych na zdjęciach pyłków nie ma. Po wyczyszczeniu jak nówka sztuka z pudełka

Strona 9 z 19 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów