Patrząc na wyniki testów, a przede wszystkim inne sample, takie zachowanie normalne nie jest. Jeśli Twoim zdaniem jest różnie na różnych dystansach, to tym bardziej.
Szukaj
Patrząc na wyniki testów, a przede wszystkim inne sample, takie zachowanie normalne nie jest. Jeśli Twoim zdaniem jest różnie na różnych dystansach, to tym bardziej.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Na moje oko oglądanie tak wielkiego zdjęcia nie bardzo ma sens. Fotkę wykonałeś z dużej odległości więc o szczegóły będzie tu ciężko. Trzeba też pamiętać, że przede wszystkim jest to szkło amatorskie, więc "cud optyczny" raczej tu nie grozi. Wystarczy jednak zmniejszyć fotkę do "normalnych" rozmiarów i wcale nie jest tak źle. Oczywiście pod warunkiem, że rzeczony napis nie jest bohaterem kadru.
LED ZEPPELIN
Uważam, że jest ok zwłaszcza, że F=13
...mam od kilku dni ten szklany plastik i bardzo mnie pozytywnie zaskakuje, zwłaszcza jako zamiennik kita 18-55
ognikowa - 105 mm
ExposureTime - 1/13 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 800
z ręki
Patrzę na wiewiórkę i nie mam pytań.
LED ZEPPELIN
I niech ktoś powie, że ten kit jest do kitu...![]()
LED ZEPPELIN
Mógłby mi ktoś syntetycznie porównać N18-70 i N18-105VR? Wiem że to oba kity ale nie potrafię się zdecydować... Poczytam w jednym miejscu to szala przechyla się na jedną stronę to znowu w drugim miejscu na drugą stronę... Osobiście bardziej się skłaniam do 18-70 ze względu na światło ale 18-105 jest nowszym obiektywem no i sam nie wiem...
Hmm... Temu nowemu na dobrą sprawę nie ma co zarzucić. Fakt, jest deczko ciemniejszy, za to wyposażyli go w VR. Ma też większą rozpiętość ogniskowych, co też jest przydatne. Owym nieszczęsnym plastikowym bagnetem nie ma się co przejmować - na pewno będzie trwały. Testy też rekomendują to szkło... Nie wiadomo jedynie czy będzie zaciągał kurz równie ochoczo jak 18-70. Tu czas da odpowiedź. Może poczekać..?
LED ZEPPELIN
A ja też coś napiszę
Z reguły bawię się zestawem N 17-35, 50 1.8 i 80-200 D ED. Ostatnio potrzebowałem mieć jak najlżejszy aparat/największy zakres ogniskowych i pożyczyłem to szkiełko. Nie odczułem braku ostrości, VR nawet się trochę przydał. Boli tylko światło, ale jakoś obrazu w mojej cenie jest super. Za +/- 800zl, lepszego nowego szkiełka imo nie ma.
Co do kurzu - spędził ze mną 25h na pustyni błędowskiej i widocznych na zdjęciach pyłków nie ma. Po wyczyszczeniu jak nówka sztuka z pudełka![]()
Skontaktuj się z nami