Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z
    sprzedaz generalnie czy dziennie? skąd masz szczególowe dane?
    D200 jest dłużej na rynku.
    30D ma z taką sama matrycą (8MP) kilka konkurencyjnych korpusów w swojej własnej firmie - 20D (jeszcze do nabycia), 350D i to w znacznie niższej cenie.
    a jaki masz wybór w korpusach nikona z 10MP ?
    A po co mi ten wybór - 6 MPx przy korpusie D70, a tym bardziej D50 w zupelności wystarcza.
    Jezeli chcesz sie przekonac to zinterpoluj zdjecie z D70 i porownaj pod katem ostrości z EOS' em np 350 ( przy tej samej optyce rzecz jasna). A jezeli uzyjesz do interpolacji programu np Genuine Fractals to efekty bedą jeszcze lepsze
    Piszesz o sobie - antyonanista sprz.?
    Ja mam 6 MPX Fuji S3 pro i uwierz - nie jest ani odrobinę "mniej ostry" od 10MPX D200. A gdy ustawie rozdzielczość na 12 MPx - różnica jest niewielka, pliki bardzo duze, a komfort pracy w PS znacznie mniejszy.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

no tak, masz jedna z najlepszych matryc i piszesz, ze duża matryca to nie jest ważne, że tylko 6MP. Ale u ciebie tak nie jest do końca. Chyba nie ma sensu cie przekonywac do tego, że jest dobra, ułozenie po skosie pikseli i dobra interpolacja powoduje że jest równowazna matrycom 10 MP. Tak, że ty nie masz sie co uskarzac na 6 MP, bo mozesz mieć 12.
    Ilość MP jest wazna bardzo z dwóch powodów - gdy kto potrzebuje naprawdę dużych formatów wydruku (np. ja) i ... w celach marketingowych.
    Dla pewnych osób matryca D50 i D70 bedzie mocno niewystarczajaca, a nawet ta z D200 - np dla mnie. Ale dla tych co robia A4 i mniej - starczy.
    Mam napisane antyonanista sprzetowy, dlatego, że jestem przeciwnikiem ekscytowania się wchodzącym kazdym nastepnym modelem body i roztrząsaniu czy jeden zoom jest lepszy od drugiego. Przy jednoczesnym zapominaniu o co chodzi (o zdjęcia - przypomnę) i robieniu cieńkich zdjęc tym co sie ma i mysleniu, że jak będe miał lepszy sprzet to zrobie lepsze zdjęcia. Tu nie piję do ciebie (bo nie wiem co i jak robisz)
    Gdybys mnie nie wciągał w te dyskusje to dawno bym przestał pisac w tym temacie i w temacie o alfie. Głos o D200 zabrałem wtedy gdy był on na rynku 4 miesiące i jak go kupiłem. O alfie chce pogadac tez dopiero po takim mniej więcej czasie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Smurf...całkowicie się zgadzam z ta opinią, przerobiłem to na łasnes skórze....szczegółów niw będę podawał...dla mnie ważną sprawą jest też aby sprzęt był oryginalnie zapakowany bo często się zdarza, że ma już "na liczniku" nie małą ilość fotek za sobą. Znam przypadki kiedy sprzęt był brany na jakąś imprezę a póżniej szedł do klienta jako nówka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gobi
    No, cena fajna , ale skoro u Hesji za 6200 z gw. NP, to było tylko kwestią czasu jak u TIP-ów będzie mniej. Zajawka już jest dobrze, dobrze - zostanie pieniądz na gripa
    Można, poniżej 6k z gwarancją NP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert W
    A można jakieś info na w/w temat ?
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gobi
    A można jakieś info na w/w temat ?
    To jest własnie to, czego nie lubię - ktoś pisze że mozna coś kupic rewelacyjnie tanio, po zapytaniu o konkrety - milczenie.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

przez moment byl "wazny"
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

A może tak więcej wiary w ludzi …? Czy Szanowni Koledzy nie sądzą, iż można żyć bez forum, że dzień, tydzień czy miesiąc bez www.nikon.org.pl niekoniecznie jest czasem straconym. Nie wiem jak dla was ale dla mnie zaglądanie tutaj jest wydarzeniem raczej sporadycznym a zbieranie głosu jest jeszcze rzadsze.

Ale wracając do tematu ceny:
    Gdzieś widziałem cenę, o której wcześniej pisałem (z gwarancją NP) – gdzie, niestety już nie pamiętam

nie pamiętam bo nie sądziłem, że to po ostatnich obniżkach jest jakaś wyjątkowa cena.

Ale żeby nie było, że gadam aby być ważnym przez chwilę.
    Główną działalnością mojej firmy nie jest sprzedaż detaliczna ani też branża fotograficzna ale nie lubię też jak ktoś nie znając sytuacji krytykuje i ocenia mnie niesprawiedliwie stawiając w nienajlepszym świetle, więc OK. … jeśli ktoś jest zainteresowany ceną, o której wspomniałem proszę o info na skrzynkę. Cenę utrzymam, fakturę, gwarancję NP oczywiście dostaniecie – tylko w jakimś rozsądnym przedziale czasowym bo nie mam zamiaru zmieniać profilu działalności na sprzedaż internetową dla forowiczów niniejszej strony - jest już przecież hesja.

mimo wszystko pozdrawiam

Domyślnie

Gdzieś widziałem cenę, o której wcześniej pisałem (z gwarancją NP) – gdzie, niestety już nie pamiętam
    Słyszaleś że dzwoni, ale nie wiesz gdzie - to po co piszesz.
    Pisz to o czym wiesz.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf
    Słyszaleś że dzwoni, ale nie wiesz gdzie - to po co piszesz.
    Pisz to o czym wiesz.
    A może Ty troszkę się zastanowisz zanim cos napiszesz. Pisałem o cenie ponizej 6K dnia 3 czerwca i jakoś wtedy nikt nie reagował, gdybście wtedy zapytali to na bierząco bym zapewne bez problemu odpowiedział ale jakoś nie było wtedy zainteresowania i odzewu ...

nie mam zresztą zamiaru wchodzić jałowe przepychanki, jak już dziś informowałem, biorę odpowiedzialność za to co piszę a skoro już nie pamiętam gdzie na początku czerwca widziałem tą ofertę, a mam z racji specyfiki mojej firmy taką możliwosć, proponuję rozwiązanie, którym jest moje

ZOBOWIĄZANIE względem CENY NIKONA D200

poczynione w poprzedniej wypowiedzi - CIUT WYŻEJ może warto abyś przeczytał zanim znowu zaczniesz krytykować bo że docenisz to raczej nie liczę

i żeby nie było potem, znowu niepotrzebnego narzekania informuję, że na forum zajrzę w piątek lub sobotę gdyż wcześniej moje życie będzie się działo na innych płaszczyznach i nie będę miał najzwyczajniej czasu.

teraz już opuszczam forum więc śmiało możesz mnie krytykować i jeździć po nie ile dusza zapragnie miłej zabawy

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów