Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: dragon fly

Domyślnie dragon fly

...z parku york-owego

D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90

Domyślnie

delikatmą cross, ala tutek http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=68144 chodzi o kolor

jak pisze doktryna: nieucinamy np skrzydełka, no chyba, że portret(zblizenie) ale tak ciachać malutko to się nie godzi

np na oku robi się ( to chyba od mocnego słońca) coś ala morrrra( jak mawiają) przy takiej fakturze ... chodzi mi o to jasniejsze miejsce na oczku bzyga. Jestem ciekawy co o tym sadzą fachowcy. Taki efekt wqystepuje tez na ogwiazdowanych fotach

pozdrawiam

Domyślnie

...o ucinaniu zrozumialem ,ale reszty ni ponimajet

Domyślnie

o tym czego nie zrozumiałeś.. czy moje subiektywne odczucia dotyczące kolory, czyli tzw crossu - pocztytać możesz korzystającz linku. Mora np http://www.fotopolis.pl/index.php?n=1895 czyli moja , czasami zMora

pozdrawiam

Domyślnie

dragon fly
    ....czy "dragonfly".. nigdy nie kojarzył mi się z bzygiem....raczej z ważką..
    No,ale jeśli bzyg-dragon ma ...fly...
    Zdjęcie jest ,mz,nieostre deko..i ma różową,ciepłą dominantę....może saturacji za dużo,może Canon .....Bzyg ..okaleczony..

o tym czego nie zrozumiałeś.. czy moje subiektywne odczucia dotyczące kolory, czyli tzw crossu - pocztytać możesz korzystającz linku. Mora np http://www.fotopolis.pl/index.php?n=1895 czyli moja , czasami zMora
    Nikuś,to nie dotyczy tylko D70s,miałem to w D80 i w D300 wychodzi przy ostrym światełku...czasami,na oczętach...Natomiast nie występują te paski barwne(niebieskie np,)tak jak to pokazano w artykule z linku.
    Pzdr
    Andrzej
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

cięcia mz nie pasują albo wcale nie ciąć albo bardziej ,

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Nikuś,to nie dotyczy tylko D70s,miałem to w D80 i w D300 wychodzi przy ostrym światełku...czasami,na oczętach...Natomiast nie występują te paski barwne(niebieskie np,)tak jak to pokazano w artykule z linku.
    Pzdr
    Andrzej
    Andrzeju.. wiem, że nie tylko w D70 ale wg np tresci z tego linku w innych aparatach stosowany jest filtr "zmiękczajacy" obraz, niewyostrzajacy tak jak sie dzieje w tym modelu, co można tez uznać za zalete

Pod koniec artykułu jest kilka porad dotyczacych zlikwidowania efektu mory. Może się to przydać.. tez w przypadku efektu widzianego na oku bzyga widzianego w wielu fotkach w tym dziale.

pozdrawiam

Domyślnie

Bzyg całkiem sympatyczny ... ale - za poprzednikami - lekko nieostry (poruszony?), chyba deczko za mocno nasycony ... no i skrzydełka szkoda. Crossowy błysk w oku mi nie przeszkadza. Cóż, widać bzygi mają matrycę podobną do nikonowskiej.
    (...\/...)

Domyślnie

borregaard masz racje dragonfly ,moj blad
    spytalem sie anglika zza biurka jak to sie po ichniemu nazywa i on mi tak podal a ja nie sprawdzilem
    ...pewnie za duzo saturacji dalem
    obiecuje wiecej nie ucinac skrzydelek

Uprawnienia umieszczania postów