Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

zamiast kupowac złom produkowany na wagony z panstwa ostatnich igrzysk wejdz na alle lub inne takie i upatrz uzywki ibm(netvista Pentium IV) lub della czy compaq'a.
    kupisz to z gwarancją za jakieś 250-300 zł. dodaj dysk i trochę ramu.
    i zapomnij o wyjących wentylatorach, zagrzanym procesorze i innych przypadłościach chińskiej mysli technicznej.

ja mam ibm z dyskiem 320 gb i 1 mb ramem i pięknie śmiga już drugi rok( i tez kupiłem uzywkę)

te kompy za 500 zł są zwyczajnie śmieszne
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

rockabilly a myslisz ze czesci do tych zabytkowych ibmow to skad pochodza ? ze stanow ? no wlasnie.. druga sprawa jest ze za w sumie niezbyt wybitna kase dostajesz cos co jest przezytkiem i do takiego chocby x2 5000 amdeka to mu baaardzo duzo brakuje. w skrocie - slaby pomysl, chyba ze chcesz tania, cicha maszyne do pisania. ale autor watku jednego szrota juz ma
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

niestety jakże bardzo się mylisz....te ibm /dell nie są graficznymi demonami ale...do rzeczy

autor wątku niech wybiera sam>> albo gówno warte i nikomu nie potrzebne światełka, diody, wskażniki temperatury i najtańsze na rynku podzespoły no name albo...komputer- wiesz co to stabilnośc pracy i bezpieczeństwo danych?
    Miałem dwa chińczyki i oba już są na śmietniku- od jednego prawie nie spaliłem sobie mieszkania.

to pierwsze z kompem ma tyle wspólnego co cała ta teraźniejsza elektronika...kupić-poużywać krótko i wyrzucić- bo naprawa jednego podzespołu przewyższa wartość zastawu.
    Przykro mi stwierdzić ale nowa elektronika, mimo ciekawych funkcji nie wnosi z sobą nic poza stertą odpadów- chłam na wagę i tyle.
    kompy,sprzęt rtv/agd a kończąc na samochodach....trzeba wszystko to wrzucic do worka z napisem "promocja 29,99 zł"

dodam iż nie jestem na siłe zwolennikiem staroci , nie zbieram też antyków ale doceniam to, co sprawdzone i dobre.

z laptopów też bys proponował mediona z allegro czy może jednak serię T IBM ?
    i to i to produkowane przez skośnych ale jednak chyba inaczej...
    Ostatnio edytowane przez rockabilly ; 25-08-2008 o 19:11

Domyślnie

rockabilly czy ja sie myle ? hmn.. pewnie mi sie zdarza.. ale wiem co to stabilnosc. na codzien mam wieksza ilosc sprzetu w obejsciu niz.. itd.. ja nie powiedzialem nigdzie, ze kolega ma kupowac ktorys z tych kompow z allegro ktore znalazl. uwazam ze nie nalezy oszczedzac paru zlotych na plycie czy zasilaczu. i nie uwazam tez zeby kupowanie jakiegos starocia mialo sens w tym przypadku. taka plyta z procem 2.4 i 512 ramu to jest warta stowe. nawet jesli jest to dell czy ibm. bo generalnie dla takiego ibma plyty tez robi np ECS tylko ze Ty tego nie wiesz bo nigdzie nie jest to na nim napisane. a to co sprzedaja na allegro to wlasnie jakies stacje robocze z biur, ktorym skonczyl sie termin przydatnosci. sens jest, jesli ktos potrzebuje do netu, filmow, worda i zeby miec org XP (bo czesto jest w pakiecie). ale nasz kolega chyba troche inaczej okreslil kryterium zakupu. a chyba nie widziales jaka jest roznica w pracy takiego p4 w stosunku do dwurdzeniowca z takim samym taktowaniem.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

wątek jest nastepujący :

czy składak za 500 zł czy jakas alternatywa dla tej kaszanki...
    wybieram rozwiązanie które podałem i podpisuje się rękoma i nogami.
    kryteruim jasne:NIE DO GIER

Domyślnie

a ja na pytanie czy wzialbym za 300zl starego skladaka od ibma, czy dolozyl i mial nowego skladaka na sensownych czesciach, to bym wzial nowego. nawet takiego jak na tej drugiej aukcji. i mial bym na niego gwarancje. i widzialbym ze smiga a nie sie muli.. no ale ja nie jestem fanem znaczkow niektorych marek

Domyślnie

do czasu....

Domyślnie

czy ja wiem. podaj mi marke ktora mnie nie zawiodla choc raz to stawiam piwo

Domyślnie

nie vede wymyslał, ale piwo i tak mozesz postawic trzeba koledze dobrze doradzic zeby chinczyka nie kupił)

sam zainteresowany chyba nie ma zdania i nie odzywa się...

Domyślnie

dobre piwko zawsze i wszedzie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów