Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Domyślnie

mam to samo pytanie co Adams... lookałem na F6 na przedostatnich targach w Łodzi (nawet wypstrykałem gościom z Nikona pół filmu zanim się zorientowalem że jest w puszce )... dla mnie, przynamniej po krótkim obcowaniu - body idealne...
    Pozdrawiam
    Maciej

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Panowie, to była pewnie taka luźna dywagacja kolegi Milord, podobnie jak z obiektywami. Zakładam się o skrzynkę dobrego piwa, że nie miał go nawet w rękach.

Pozdrawiam

Domyślnie

pytanie do posiadaczy D2X -
    zwrociłem uwage na wyswietlacz menu w nowym D2Xs i jest tam cos czego nie ma
    D200 - i teraz pytanie - czy w D2X było ? czy to nowa pozycja ? bo wtedy jest szansa
    ze pojawi sie i w jamiejś wersji softu do D200 - a chodzi mi o informacje w exifie przy
    AF'ie. Jest AF / VR - i podane czy C czy S i VR - on/off. To przydatne....

Domyślnie

Poszukiwanie świętego grala - 2 stałki i sigma, reszta zoomy

Vadim wygrałes zakład

w kazdym razie powodzenia w poszukiwaniach,
    proponuję jednak zapodac sobie najpierw zeissa z F
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

jurgen - - no co ty! Zeissa ZF to teraz robią azjaci z Cosiny, a nie germański übermensch.
    Też ciekawym, czym to F6 ustępuje F5-tce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot
    pytanie do posiadaczy D2X -
    zwrociłem uwage na wyswietlacz menu w nowym D2Xs i jest tam cos czego nie ma
    D200 - i teraz pytanie - czy w D2X było ? czy to nowa pozycja ?
    W D2X nie ma oznaczenia, że działa VR.
    Pzdr
    lenek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vadim
    Panowie, to była pewnie taka luźna dywagacja kolegi Milord, podobnie jak z obiektywami. Zakładam się o skrzynkę dobrego piwa, że nie miał go nawet w rękach.

Pozdrawiam
    Śmieszny jesteś kolo W rękach miałem już wiele aparatów i F6 jest dla mnie bardzo dziwnym pomysłem, albo bardzo zwykłym aparatem z kilku powodów:
    Brak komina - przykręcanie peryskopu była to dla mnie ostateczność, której widzę, że nie da się uniknąć. Wymienny pryzmat był dla mnie rozwiązaniem idealnym. Zaprzestanie jego stosowania jest dla mnie niezrozumiałe i stanowi krok wstecz.
    Brak gripa - rozumiem że panowie z japonii nie są typami siłaczy ale tłumaczenie że body jest za ciężkie o te "pare" gram jest dla mnie śmiechu warte. Jasne można sobie go dokupić i przykręcić, tylko po co skoro poprzedni model miał to od razu. To niech może Nikon ze wszystkich aparatów pozdejmuje gripy skoro takie ciężkie i niech może zaprzestanie produkcji szkiełek od 300 w góre bo też do lekkich nie należą. Przyjmuję to tłumaczenie jako głupie.
    F5 było aparatem idelalnym. Prawie. Dla osób które korzystały z różnych pól ustawiania ostrości, obramowanie aktywnego pola grubszą ramką, w przypadku pomiaru na obszary ciemne, równało się ze zmianą kierunku patrzenia na coś jasnego, wybraniu właściwego pola, żeby potem powtórnie ustawić się w kierunku właściwego kadru. Podświetlanie pół jest lepszym rozwiązaniem, które co prawda zrobiono w F6, ale wspomniane wyżej przyczyny sprawiły że jest to tylko kolejne body jakich wiele i wcale nie gorszych.
    Jeśli jeszcze tego nie zrozumiałeś to nie mamy o czym gadać.
    F5 wyznaczyło kierunki w jakich powinny być rozwijane profesjonalne korpusy i do dnia dzisiejszego stanowi jeden z lepszych korpusów w moim mniemaniu. F6 to pomyłka.

pozdrawiam

Milord

P.S. Gdzie mi chcesz dostarczyć tą skrzynkę piwa???

Domyślnie

[/quote]

Brak komina - przykręcanie peryskopu była to dla mnie ostateczność, której widzę, że nie da się uniknąć. Wymienny pryzmat był dla mnie rozwiązaniem idealnym. Zaprzestanie jego stosowania jest dla mnie niezrozumiałe i stanowi krok wstecz.

Dla mnie nie jest to ważne, ale owszem zgadzam się dla konkretnych rodzajów fotografi to zrozumiałe niedociągnięcie

Brak gripa - rozumiem że panowie z japonii nie są typami siłaczy ale tłumaczenie że body jest za ciężkie o te "pare" gram jest dla mnie śmiechu warte. Jasne można sobie go dokupić i przykręcić, tylko po co skoro poprzedni model miał to od razu.

Zgadzam się całkowicie. Korpus z D2 byłby idealny
    Zeiss (N)Ikon www.grenlandia2010.pl
    Pozdrawiam
    Adam

Domyślnie

F6 z dokręconym gripem jest jak D2. Minimalne wydłużenie zestawu wzięto pod uwagę, wsadzając na grip dodatkowy multi selector. A w D2 kominka też ni hu hu - za to korpus szczelniejszy Za to jest Multi-CAM 2000...

Domyślnie

Panowie, bardzo prosze. Mamy na forum wydzielone miejsce na dyskusje o:

a - sprzecie analogowym,
    b - jakosci roznych produktow Nikona.

Niniejszym wiec przypominam, ze mowimy tu o nowym korpusie cyfrowym Nikona. Na razie nie zamykam tematu ale zdecydowanie prosze o powrot do jego tematu!

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów